Stel je eens voor dat je de  allerbeste coach op het gebied van Kind van Ouder met Psychische Problemen hebt, en dat jij je ook nog eens kunt omringen met een klein groepje andere mensen die ook opgroeide met ouders die worstelde met psychische problemen? Hoe zou dit jou helpen om je gesteund te voelen en daardoor krachtig je eigen leven te kunnen leven?

In dit Echt-leven groepstraject ontvang jij alles om stap voor stap jezelf te kunnen omarmen en zo jouw kleuren in deze wereld te kunnen delen.

Ja ik meld mij aan voor dit groepstraject

 

Ben jij opgegroeid met ouders die worstelde met psychische problemen?                                                               

Heb jij al vaker geprobeerd om jouw leven te invullen zoals jij dit wilt?

Aan doorzettingsvermogen en kracht ontbreekt het je niet. Je hebt al
zoveel doorstaan.

Je weet dat het tijd is om goed voor jezelf te zorgen en dat je het waard
bent om van jezelf te houden.

Je wilt het graag heel anders doen in je leven dan dat je hebt geleerd van je
ouders en eindelijk eens genieten van je leven. Zonder dat je verleden je
telkens weer terug laat vallen.

Want dat maakt dat je gedachten nu klaar staan om je tegen te houden. Want
ondertussen vraag jij je af wat is er nu eigenlijk haalbaar? Kan ik dit wel?
Misschien ligt het allemaal wel aan mij?!

Je stelt jouw leven gaan leiden weer uit en schuift het opnieuw opzij.
Alweer…
Zo pijnlijk.

~En jij gaat verder ~

Hard werkend naar een leven voor jou.
Maar wanneer kan het dan echt?

Je verlangt in stilte…

 

   En toch…

Zou je zo graag eens herkenning vinden. Met mensen…die weten waar je het over hebt. Zonder jezelf te moeten verdedigen of het telkens uit te moeten leggen. Gehoord worden en anderen willen horen. En stappen zetten. Stappen die je gaan helpen naar dat stille verlangen in jou. Wat dit ook is voor jou. Bijvoorbeeld:

* Nee durven zeggen als jouw hart al nee fluistert

* Genieten van jouw leven

* Een liefdevolle en gelijkwaardige relatie aangaan en onderhouden

Of…

Herkenbaar?

Je bent niet de enige. Heel veel kinderen van ouders met psychische problemen willen graag ontdekken hoe ze kunnen leven naar hun eigen verlangen. Op een manier dat past bij wie zij vanbinnen zijn. Op hun eigen ritme. Ik kom ze dagelijks tegen die mensen die kiezen voor Echt-leven.

Speciaal voor mensen zoals jij is er nu…

 

 

…Het splinternieuwe Echt-leven groepstraject

 

Ik ben Petrina Haak en als doorbraak coach begeleid ik KOPP-volwassenen van overleven naar leven. Echt-leven.
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

 

 

Misschien vindt jij dat het allemaal wel makkelijker mag…

Veel KOPP-volwassenen hebben het lastig gehad. Ze willen nu weleens
gaan leven. Het liefst op een manier dat ze geen ‘last’ hebben van moeilijke
gevoelens en dat anderen hun grenzen eens respecteren. Het liefst eens
vanzelf.

Maar door nooit geleerd te hebben hoe je om kunt gaan met
emoties of grenzen en ook doordat ze erkenning missen blijft het altijd
maar een soort trekken. Moeilijk en zwaar.

Ik zie ze hard werken met zaken…
die afleiden van waar het echt om gaat en waar ze echt verschil mee zouden
maken. Dat kost veel van hun kostbare levenstijd. En is pijnlijk bevestigend…

Soms zegt dat onbewust:
Dat het leven niet voor jou is weggelegd.

 

Met een goede doorbraak coach en zeker ook met een kring mensen die je
erkenning, herkenning en steun kunnen geven wordt het zetten van de juiste
stappen veel gemakkelijker, ga je dus gemakkelijker op weg naar jouw verlangen
en kan jij helemaal jezelf zijn. Klinkt goed toch?!

 

Gun jezelf de voedingsbodem om gemakkelijk te kunnen groeien en stappen te kunnen zetten

Altijd maar alleen blijven zoeken en proberen kost je levenstijd. Veel tijd. Kostbare tijd. En dat weet jij.
Je weet dat je samen verder kunt komen en vooral ook dat je anderen nodig hebt. Het is belangrijk om jezelf toestemming te geven om te mogen doen wat jij nodig hebt. Zodat je eindelijk de mensen om je heen krijgt die je zo verlangt. Mensen die je begrijpen, en die aan een half woord genoeg hebben en een coach die je helpt om door te breken en te helen. Eindelijk gezien en gehoord worden.

Ja ik meld mij aan voor dit groepstraject

Hoe pakken we het bij het Echt-leven groepstraject aan?

Hoe zou jij je voelen als:

Je een plek hebt waar je met  maximaal 6 KOPP-genoten samen kunt komen?

Hierdoor diepgaande connecties aangaat met mensen die het beste met je voor hebben?

Er een voedingsbodem is zodat jij kunt groeien naar jouw doel?

Daarbij aangemoedigd en gesupporterd wordt door mij als coach en de andere KOPP-genoten?

Niet langer zo alleen aan het werken en ploeteren bent?

Jezelf niet langer meer opzij schuift?

 Je een plek hebt waar je helemaal jezelf kunt zijn?

 Veilig kunnen oefenen met nieuwe vaardigheden een optie is voor jou?

Inspiratie, diepgaande inzichten en oefeningen beschikbaar zijn om jouw doel te bereiken?

Jouw kennis, ervaringen of je verhaal kunt delen met een coach en KOPP-genoten die je graag zien en horen?

Je gecoacht kan worden op jouw persoonlijke topics?

Er ook levenslessen en inzichten meegenomen kunnen worden uit de topics die de andere KOPP-genoten delen?

Daar wordt je blij van toch?!

Dat is het Echt-leven groepstraject

Laat je omringen door een coach met ervaring op het gebied van opgroeien met ouders die worstelen met psychische
problemen, en KOPP-genoten. Voor meer jezelf durven zijn, je plek durven innemen en jezelf laten zien in jouw
leven en de wereld.

Geen ingewikkelde en onrealistische stappenplannen of vage adviezen maar doorbrekende coaching, concreet nieuwe vaardigheden, kennis en inspiratie vanuit mijn jarenlange ervaring en werk als coach voor KOPP-volwassenen.

Leer van elkaar in de coaching sessies en ook in de groep en voedt jezelf zo met dat wat jij nodig hebt om te groeien om te kunnen ervaren wat het is: Echt-leven zoals past bij jou.

Dit Echt-leven groepstraject is ontstaan vanuit de vraag die KOPP-volwassenen mij stelde. KOPP-volwassene zoals jij.

Wie zijn die KOPP-genoten?

Het zijn net als jij volwassenen die opgegroeid zijn met ouders die worstelde met psychische problemen en die bereidt zijn om in zichzelf te investeren en te doen wat nodig is om te groeien. Lees maar wat ze aangeven bij het instappen in een traject:

 

Katja *
Ondanks alle tegenslagen is het wel tijd dat ik mezelf ga ontdekken.
Misschien wel juist door wat ik heb meegemaakt als ik het nog eens zo lees.
Ik heb nu de ruimte, de tijd en een omgeving dat ik dit durf en kan.
Het is tijd voor de echte mij.

 

 

Eline*
Ik ervaar mijn verleden als een last en loop er nog vaak tegenaan.
Dit put mij uit en maakt mij zo moe.
Ik wil van alles en telkens staan zaken van vroeger als een berg in de weg.
Kan je mij helpen hoe het anders kan en dat ik weer zin krijg in dit leven?

 

Johan*
Ik wil vragen om hulp omdat ik zoveel boosheid voel.
Boos naar mijn ouders. En ik kan er niks mee, ik mag er niks mee.
Hoe ik hun ook vertel dat ze het anders moeten doen.
Het maakt mij bozer omdat ze het gewoon niet doen.
Ik zit hier zo mee. En wil hier graag iets aan gaan doen.

 

Erik*
Ik kreeg veel terug gekoppeld dat ik niet om kan gaan met emoties van anderen.
Dat ik er snel aan voorbij ga of hard op reageer.
Vaak ook buiten proporties.
Dit voel ik zelf ook alleen het lukt mij niet om dit aan te pakken.

* De namen zijn fictief voor het beschermen van de privacy

Ja ik meld mij aan voor dit groepstraject

Wat gaan wij samen doen?

 Elke maand één coaching op jouw topic in de groep

 In dezelfde coaching kan je mee leren door de topics die anderen inbrengen

 Elke maand een vraag en antwoord live voor de hele groep

  In de groep je ervaringen en vragen kunnen delen en je omringd voelen met gelijkgestemden

  Bonus video’s, werkboek en inspiratieboeken over belangrijke onderwerpen

 Een veilige en vertrouwde kleine groep waarin jij helemaal jezelf mag zijn

 

Hoe werkt het precies?

Het Echt-leven groepstraject is een besloten groep die start in september 2021.
Dit is een half jaar traject. Wat dus betekent:

 • Een intakegesprek om na te gaan of dit past bij jou en je groei verlangens,
  kennismaking met mij als coach en uitleg rond het traject, echt speciaal
  als jij voelt: Ja dit wil ik graag
 • Elke maand een online coaching waar je gecoacht wordt op jouw thema, in
  de groep en waar je dus mee kunt leren van de coaching van je groepsgenoten
 • Een afgesproken plek/groep waar je ervaringen en vragen kunt delen
 • Diverse extra’s zoals: Video’s, een online start dag en afsluiting en
  nog vele andere helpende zaken voor jou

Je kunt dit half jaar traject in 1x betalen je kunt ook kiezen voor betaaltermijnen.
Hierover zullen we samen afspraken maken

Ik start met een pilot omdat dit de allereerste keer is dat ik dit ga doen.

 

Het Echt-leven groepstraject

 

De pilot prijs is nu:

€ 537,=

Speciaal als start prijs voor het allereerste kleine Echt-leven groepstraject

Ja ik meld mij aan voor dit groepstraject * Betaal je per maand dan kost de pilot je:

€ 89,50 per maand

 

Dit is voor jou als je:

 Jezelf wilt geven wat je nodig hebt om te kunnen groeien

 Klaar bent om stappen te gaan zetten

 Bereidt bent om obstakels aan te pakken

 Eerlijk naar jezelf kan kijken om verandering te kunnen laten ontstaan

 Als jij gelooft dat je met elkaar nog zoveel meer kunt leren 

 Bereidt bent om tijd, energie en geld te investeren in jouw groei

 Ernaar uitkijkt om erkenning, herkenning en steun te ontvangen en te geven

 Als je klaar bent voor hulp zodat je eindelijk echt kunt bereiken wat je graag wilt

 Wanneer je dat wat je kent durft los te laten wanneer het nodig is om te kunnen ontvangen wat je wilt

 

 

 

Dit is niet voor jou als je:

 Negativiteit wilt vasthouden in je leven

 Veel wilt zeuren, klagen en mopperen in jouw leven

 Andere KOPP-genoten ziet als vijanden of rivalen

 Als jij denkt dat je beter weet wat nodig is 

 Investeren in jezelf qua tijd, energie of geld volgens jou niet nodig is

 Anderen graag wilt oordelen of veroordelen

 Niet eerlijk wilt zijn naar jezelf

 Liever nog wat langer jezelf klein houdt

 Denkt dat jij niet echt wilt gaan leven

 

 

 

Echt-leven en genieten van mijn leven was niet altijd iets wat mij lukte

De Petrina van, zelfs nog maar, een paar jaar geleden had zichzelf niet zo laten zien. Dan had ik mezelf kleiner gemaakt en verstopt. Ik deed alles voor anderen en niet voor mezelf. Jarenlang heeft dit mij zoveel energie gekost en heeft ook zoveel levensplezier weg gehouden bij mij. Daarom ook hierboven de vraag of je er al eerlijk klaar voor bent. Alleen op het moment dat ik voelde “Nu is het tijd Petrina” lukte het mij om er ook echt mee aan de slag te gaan.

Na jaren werken aan mezelf voel ik mij nu staan als vrouw en geniet ik voluit van mijn leven. Kan ik geraakt worden door het mooie in mijn leven en dit ook volledig ontvangen en daarnaast kan ik omgaan en zitten met dat, wat ook in mijn leven plaats vind, dat uitdagend of verdrietig is. Het licht en het donker mag er zijn en is ruimte voor in mij. Dat heeft een grote verandering gemaakt in mezelf, in mijn leven en ook heeft het impact op de mensen om mij heen. Ik ging van mezelf verstoppen en opsluiten in mezelf en in mijn huis, naar mezelf volledig laten zien. Puur, vanuit mijn hart, zoals ik ben: Echt. Voor mij was de start om aan mezelf te gaan werken: Mijn kinderen. En ook voor hun heeft mijn werken aan mezelf veel heling en verschil gebracht.

Ik sta nu krachtig in het leven en durf te kiezen voor mezelf.
Nu geloof ik dat er voldoende is voor ons allemaal. Voor
mezelf en ook voor jou. Het leven is voor mij en ligt helemaal
open voor mij.

Ik geniet ervan om mijn leven kleur te geven. Flexibel en vol
met mijn levensvreugde. Ik leef, met elke vezel, van mijn
lichaam.

En jij… jij hoeft daar niet net als ik 15 jaar over te doen.
Eigenlijk kan je mij zien als vertaler van dat waar jij nog
geen woorden aan kan geven. En ook zeker als brain
changer: Ik zorg dat je jouw hersenen voor je laat
werken. Zodat de schatten die in jouw liggen onder het
stof vandaan gehaald kunnen worden en jouw wereld en
leven laten schitteren.

Loze woorden…? Ervaar het zelf in een kennismakings-
gesprek.

Ik kan luisteren met mijn hart. Waardoor jij je volledig
gezien en gehoord weet. Hierdoor kan ik ruimte creëren
waarin jij helemaal kan en durft te zijn zoals je bent.

Ik gun het jou…
Jij jezelf ook?

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt..

 

Ja ik meld mij aan voor dit groepstraject

Twijfel je nog? Hier de meest gestelde vragen:

Ik heb al veel geprobeerd is dit wel iets voor mij?
Wat goed dat je al verschillende dingen hebt geprobeerd. En het laat zien dat je jezelf serieus neemt. De enige die weet of dit past bij jou? Dat ben jij. Kijk, voel wat jij nodig hebt. Ik weet dat jij het weet. Durf voor jouw antwoord te gaan. Dat juich ik toe.
Is het handig om in te schrijven als ik niet bij alle live groepscalls kan zijn?
Ja je krijgt van alle calls de replay. Zo kan je het op jouw tijd nog terug kijken. Of er nog eens bijpakken later.
Kan ik aansluiten in dit groepstraject als ik nog nooit een programma, coaching of training heb gevolgd?
Jazeker. De belangrijkste voorwaarde is dat jij bereidt bent om in jezelf te investeren qua tijd, energie en geld. Als jij aan jezelf wilt werken en daarvoor wilt gaan. Dan zit je hier helemaal goed.
Ik weet niet zeker of ik KOPP-volwassene ben mag ik wel meedoen?
Je behoort bij de groep KOPP-volwassenen als je ouders psychische problemen hadden. Zij hoeven geen diagnose te hebben. Het worstelen kan namelijk zorgen dat je ouders emotioneel, fysiek of geestelijk geen tijd aan je konden besteden of nabijheid konden bieden. Emotioneel afwezige ouders kunnen ook een diepe impact hebben. Dat je het jezelf afvraagt is al een teken dat je het niet zeker weet. Blijkbaar weet je ook niet zeker dat je hier niet bij hoort. Boek gerust een call met mij in om te kijken of je bij de groep past.
Geef je ook korting want ik vind dit veel geld kosten?
In het bedrag wat ik hiervoor vraagt zit al jouw korting. Een korting die ik je geef doordat je niet jarenlang jezelf verder klein houdt en tekort doet. Ook een korting doordat jij niet net als ik jaren hoeft te zoeken en naar verschillende hulpverleners hoeft te gaan bespaart jou zoveel. Wanneer jij voelt wat ik bedoel, dat je leven hierdoor eindelijk leven kan worden, na alles wat je hebt meegemaakt, dan zal je vast voelen: Jouw leven is veel meer waard als dit. Durf jij te investeren in jezelf ook met geld is mijn vraag aan jou?
Heb ik toegang tot de coach als ik inschrijf voor het Echt-leven groepstraject?
Jazeker. Sowieso 2x in de maand. Omdat je 1x een coach call hebt en 1x een vraag en antwoord. Ook kun je in de besloten groep altijd je vragen stellen. Daar krijg je dan reactie op. Het kan ook zijn dat het antwoord is dat ik je vraag meeneem in de vraag en antwoord van die maand.
Zal ik het wel leuk vinden?
Daar kunnen we samen aan werken. Ik aan mij kant zal er alles aan doen om gelijkgestemden bij elkaar in de groep te krijgen. Daarnaast om het leuk te hebben vraagt het van jou ook je medewerking en inzet om er het beste uit te halen. Met elkaar kan dit een mooie reis vormen. Kijk voor jezelf nog eens na in de lijstjes op deze pagina voor wie dit groepstraject wel is en voor wie niet. Misschien geeft dat nog inzicht of dit leuk is voor jou.