Help mee om kinderen kind te kunnen laten zijn:

Er is zoveel nood aan kennis over KOPP. Zodat ook jij KOPP-kinderen kunt gaan herkennen.

Alleen dan kunnen KOPP-kinderen gezien worden.
Door een grote. Een volwassene die verantwoordelijkheid draagt. Zodat elk kind klein kan blijven. Niet kleiner dan het is. En ook niet langer groter dan het kind is.

Ik zie ze namelijk zo vaak in mijn praktijk. Die kinderen. Die groter, verder, zelfstandiger, sterker en nog zoveel meer moesten zijn.
Dat maakt dat ik als ambassadeur voor KOPP-kinderen in de Krimpen aan den IJssel deze promotie film heb gemaakt.

Om herhaling, van generatie op generatie te voorkomen. En jij? Jij kan hier ook aan bijdragen.

Help jij mee zodat kinderen, ook met ouders die psychische problemen hebben, toch kind kunnen blijven?

Liefs,
Petrina

Vlog 40: Opgroeien in een KOPP gezin is anders (deel 4)

Relaties kunnen best een uitdaging vormen.
Sowieso al in het algemeen als ik om mij heen kijk.

En zeker als je opgroeide met een psychisch zieke ouder. In deze video leg ik 3 voorbeelden neer:

1. Voorbeelden die je hebt meegekregen.
2. De hechtingsstijl die je aangeleerd hebt.
3. Of je voldoende weet wie je bent of dat je andere mensen kopieert.

In de video de uitleg en hier ook een oproep voor als je dit herkent. Loop er niet nog langer mee verder. Daarmee zal je alleen jezelf bevestigen in dat wat je moeilijk vindt.

Ik kijk met liefde mee naar wat je hebt aangeleerd en wat je nu niet meer helpt en begeleid je daarin naar doorbraak. Zodat jij je in liefde kunt verbinden. Met jezelf en de mensen om je heen.

Schrijf je gratis in voor een ontmoetingsgesprek met en voor jezelf…

Vlog 39: Opgroeien in een KOPP gezin is anders (deel 3)

In deze video deel ik wat geheimen kunnen teweegbrengen.

We voelen dat we onze ouders niet willen veroordelen. Of in een kwaad daglicht zetten…
Daarnaast spelen nog andere zaken mee die ik in de video aanhaal die kunnen zorgen dat je geheimen of schaamte op je meeneemt.

Weet dat je niet alleen bent. Je voelt dat misschien zo…
Je bent alleen tot dat jij erover gaat spreken.

Ik sta graag voor je klaar!

Liefs, Petrina

Vlog 38: Opgroeien in een KOPP gezin is anders (deel 2)

In deze video geef ik 3 verklaringen waarom het lastig kan zijn om met je emoties om te gaan.

Wanneer je opgroeide met psychisch zieke ouder(s) dan heeft dit ook invloed op wat jij kan leren rond het thema emoties. Dit hoeft zeker niet zo te blijven. Dat wil ik je ook meegeven. Want KOPP kinderen hebben vaak doorzettingsvermogen, veerkracht en moed.

Een prachtige combinatie waarmee je nieuwe vaardigheden kunt aanleren.

Daar help ik ook met liefde bij. Wat kan het jou gaan brengen als je emotioneel gezond verder kunt leven?
Niet meer emoties wegduwt of wegstopt… Niet langer meer er tegen vecht of afleiding zoekt…
Niet langer er heel lang mee worstelt…

Jij bepaalt hoelang je dit nog blijft doen.

Want ik sta voor je klaar om je te helpen in dit proces. Vele KOPP volwassenen zijn je voorgegaan met prachtige resultaten. Ik zie je graag van overleven naar Echt-leven gaan.

Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Liefs, Petrina KOPP coach

Vlog 37: Opgroeien in een KOPP gezin is anders (deel 1)

Deze eerste video in deze serie gaat over: Zorgen voor je ouders

Niet nu je volwassen bent en kan kiezen. Veel meer bedoel ik wanneer dit zorgen voor je ouders begonnen is als klein kind. Terwijl je afhankelijk was van de zorg van je ouders.

Ik geef je 3 vragen mee:

Hoelang zorg jij al (wanneer je de video bekeken hebt wordt duidelijk dat ik hiermee niet bedoel alleen je ouders maar ook in andere gebieden van je leven)?
Wat zijn de (eventuele) gevolgen als je hier nog mee verder gaat?
Wat heb je al zelf geprobeerd om dit te veranderen?

Mogelijk heb je geleerd dat je het allemaal zelf moet kunnen. Terwijl ik weet dat als jij, KOPP volwassenen wist hoe dat moest, je dit allang had gerealiseerd. Want jij hebt laten zien hoe sterk, dapper en moedig je bent.
Voel je dat je dit anders mag doen? Wil je eindelijk jouw leven gaan leiden en in je kracht staan?

Ik sta voor je klaar. Want samen kom je verder.

Ik geef je een ander perspectief, oefeningen en ik laat je zien waar schatten liggen. Zodat jij kiest met welke schatten je verder gaat leven.

Ben jij klaar voor: Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt?
Stuur mij dan een (privé)bericht met: Yes ik wil Echt-leven Ik kijk er al naar uit om jou te ontmoeten.
Liefs, Petrina Haak

Vlog 36: Uitdagingen rondom het stellen van grenzen

In deze video deel ik 3 verschillende uitdagingen rondom het stellen van grenzen.

1. Jezelf niet begrijpen
2. Niet voelen wat je nodig hebt of hoe het gaat
3. Gedachten die je koestert rondom het stellen van grenzen

Welke uitdaging(en) herken jij? Deel het hieronder in de reacties. Liefs, Petrina Haak KOPP coach

 

Vlog 35: Je niet gehoord, gezien en geliefd voelen

In deze video stel ik vragen in plaats dat ik tips geef. De antwoorden zitten in jou. Net zoals het proces om gezien, gehoord en gerespecteerd te worden.

1) Welke mensen zijn er die je wel (!) horen, zien en respecteren?

2) Is het van nu of van eerder in je leven? Hoe hou je het zelf in stand?

3) Wat heb jij er al aan gedaan? Wat kan jij er aan gaan doen? Wat voel je dat je anders mag doen?

Durven te leven
Durven te zijn wie je bent
Durven te genieten
Durven om je talenten en kwaliteiten aan de wereld te laten zien

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Daar help ik jou graag bij! Zodat jij als allereerst (weer) jezelf hoort, ziet en respecteert. Het enige wat jij hoeft te doen is erkennen en herkennen… En weet dat jij mij altijd een berichtje hierover kunt sturen.

Jij hoeft het niet alleen te doen!
Ik hoor je graag
Ik zie je graag
Ik respecteer wie jij bent

Liefs,
Petrina

 

Vlog 34: KOPP kracht

De kracht van jou als KOPP’er. Als Kind van Ouder met Psychische Problemen heb je juist een kracht ontwikkeld.

We kijken heel gemakkelijk naar alles wat ontbrak, moeilijk was of pijn deed. Dat mag ook wel. Maar hoe helpt het je dan ook echt? Ik laat het in mijn traject: KOPP kracht helpen door juist daar de gouden dingen te ontdekken.

In deze video geeft ik 3 stappen hoe ook jij de kracht kan gaan ontdekken in een jeugd die meer uitdaging heeft en anders is verlopen..

Weet jij jouw KOPP kracht? Deel het mij via de mail: petrina@echt-leven.nl

Liefs, Petrina Haak

Vlog 33: Waar word jij blij van?

In deze video leg ik uit dat ik deze vraag zelf lastig heb gevonden. Dit is echt een proces geweest. Dit deel ik omdat het mij wel gelukt is om te ontdekken.

Ondertussen weet ik waar ik blij van word en dat is zo fijn! Daardoor kan ik beter in balans blijven. En:

Geef ik de wereld het beste van mezelf. In plaats van het restje dat nog over is.

Schrijf elke dag op wat je fijn vond. Daardoor kan je ontdekken wat je blij maakt.

Schrijf op wat je blij maakt want het kan zomaar eens voorkomen dat je een periode niet zo helder meer voelt wat je blij maakt. Dan kan je jou blije dingen lijst erbij pakken en toch iets kiezen. Waarvan je weet dat je eerder blij werd.

Wanneer je het opschrijven doet voordat je gaat slapen heb je een extra winst. Weet je waarom?

Dan sluit je jouw dag positief af. En dat heeft invloed op je nachtrust en het wakker worden de volgende morgen. Zorg voor jezelf, geniet van de kleine en grote mooie dingen in je leven. Je bent het waard!

Liefs, Petrina Haak

Vlog 32: Dankbaarheid

Juist als je in een lastige periode in je leven zit is dit zo waardevol! Leven vanuit dankbaarheid.

Als we het moeilijk hebben, dan kijken we makkelijk naar gebrek, tekort en gemis.

Wanneer het je toch lukt om te leven vanuit dankbaarheid dan kan je ook kijken naar wat er wel is. Dan kan je kijken naar de overvloed en zal je perspectief op je leven veranderen.

Zeker ook als het moeilijk is, dan is dankbaarheid zo waardevol. Net zoals er alleen door zon en regen samen een regenboog ontstaat…. Zo kan juist dankbaarheid veel verschil maken in tijden van moeite en verdriet.

Ik deel 3 tips om te oefenen met leven vanuit dankbaarheid:

1) Leef bewust. Maak je hersenen bewust van wat er om je heen aanwezig is.

2) Sta stil in zo’n moment. Leef er niet voorbij. Neem het echt tot je. Omarm het. Laat je hart erdoor geraakt worden en verwarmen.

3) Schrijf het op. Zodat je het terug kunt lezen. Zo kan je de herinnering weer naar boven halen. Juist wanneer het moeilijk is.

Leef vanuit dankbaarheid en ervaar de overvloed aan kostbare momenten. Koester ze. Laat het een gouden rand om je leven vormen!

Liefs, Petrina Haak

Vlog 31: Gevoelens omarmen

In deze video zie je dat ik tijd neem voor mijn gevoel. Dat ik ze niet weg duw, niet verstop maar wat er is er laat zijn. Zo omarm ik mijn gevoelens.

Lukt jou dat ook?

Ik heb het moeten leren. Want vanaf al heel jong ging ik proberen mijn gevoelens te verstoppen. Ik ben gevoelig en was snel geraakt. Mensen om mij heen waren anders en voelde zich anders in situaties. Als KOPP kind gebruikte ik het wegschuiven van mezelf als onderdeel van mijn overleven.

Om echt te gaan leven, waar ik jou ook bij kan helpen, was het nodig om: Te durven voelen wat ik voel

Het er te laten zijn

Weet je dat de oorzaak waardoor dit jou niet lukt heel vaak ligt in de gedachten die jij hebt ontwikkeld over emoties en gevoelens? Of door wat jij hebt geleerd over omgaan met emoties en gevoelens?

Ik vind het super mooi om jou hier ook bij te helpen. Want Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt, is niet alleen blij leven. Het is durven leven zoals jij je nu voelt!

Lukt het jou om je gevoelens er te laten zijn?

Liefs, Petrina Haak

Vlog 30: 3 Tips voor veerkracht

In deze video deel ik hoe ik veerkracht in mijn leven ging ontdekken en laten groeien. Veerkracht zit in alle mensen. Alleen geven we het niet altijd de ruimte. Ik deed dit lange tijd ook niet en ben dankbaar dat het mij uiteindelijk wel gelukt is. Ook recent herkende ik weer dat ik er aan voorbij liep. In de video deel ik 3 tips die ik hier ook nog schrijf:

1 Wat kan jij anders gaan doen? Kijk eens naar welke rol je aanneemt in een situatie. Wat doe jij? En helpt het je eigenlijk?

2 Zorg goed voor jezelf. Zodat je kan herstellen. Voldoende slaap, gezond eten en beweging kunnen helpen bij het laten groeien van je veerkracht.

3 Denk positief over jezelf. Durf jezelf te zijn met al je gevoelens en alles wie je bent. Het mag… Stiekem (en dat herken ik zelf ook nog recent) veroordelen we ons zelf waardoor we geen ruimte creëren om veerkracht te mogen ontwikkelen.

Het leven doorleven en beleven en erdoor groeien en ontwikkelen! Veerkracht het brengt je verder. Dat als je terug kijkt naar situaties en moeilijke dingen in je leven… je kunt zien dat het je gevormd heeft!

Echt-leven Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt.

Wil je zelf oefenen met het ontwikkelen van veerkracht? Ik wil je er heel graag bij helpen. Stuur mij een mail dan kijken we samen wat het beste bij jou past! Mailen kan naar: petrina@echt-leven.nl

Liefs, Petrina Haak

Vlog 29: Wie ben ik

Ik vertel kort over mezelf. Maar veel meer wil ik jou aan het denken zetten.

Weet jij al wie je bent?

Vanaf dat ik mocht ontdekken wie ik ben en wat er in mij zit… durf ik naar buiten toe mezelf zichtbaar te maken. Kan ik verschil maken met alles in mij… Dat maakte niet alleen verschil in de wereld. Zeker ook voor mezelf.

Ik voelde mij waardevol, begreep wat ik kan toevoegen in deze wereld en waarom ik de eigenschappen heb die ik heb.

Het is mijn verlangen om alle mensen die in hun jeugd moesten overleven, te helpen naar een vrij, liefdevol en echt leven! Leuk als jij mij laat weten  wie jij bent… want ik ben nieuwsgierig naar jou! Dit kan via mijn mail: petrina@echt-leven.nl

Liefs, Petrina Haak

Vlog 28: Verstop jezelf niet

Je doet het misschien wel ongemerkt. Slikt in wat jij vindt, voelt of nodig hebt. En laat daarmee jezelf niet zien. Soms zelfs omdat dit dan veiliger voelt. Het is niet veilig!

Je doet jezelf, anderen en de wereld tekort. Je zult je steeds minder verbonden, gezien en gehoord voelen. Daardoor voel je je mogelijk ook minder nuttig of geliefd. Jij mag er zijn. Helemaal!

En om jezelf weer te durven laten zien deel ik in deze video 3 tips.

Leuk als je een reactie achterlaat! En weet, als je voelt dat je hier steun bij nodig hebt, stuur mij gerust een bericht via de mail: info@echt-leven.nl

Vlog 27: Kwetsbaarheid

In deze video deel ik over het onderwerp kwetsbaarheid. Een belangrijk onderwerp. Om kwetsbaar te leven is er moed nodig. Maar in deze video deel ik nog 3 dingen die je helpen! Die allemaal erom draaien dat het belangrijk is om een liefdevolle relatie te hebben met jezelf.

Ik deel dus 3 tips voor jou om je te helpen om kwetsbaar en echt te leven. Kijk je weer mee?

Vlog 26: Jezelf omarmen met liefde

In deze video deel ik wat nu jezelf omarmen met liefde inhoudt.

Het kan zover afstaan van wat je gewend bent dat je er geen idee van hebt wat het is.

Ook geef ik je 3 tips waar je heel makkelijk mee aan de slag kan. Als je daarmee oefent zal je heel snel verschil kunnen merken. Omdat dit onderwerp veel terug komt in mijn praktijk ben ik bezig met het maken van een training. Omarm jezelf met liefde. Deze zal bestaan uit:

Een trainingsboek
Opdrachten
Video’s

Mail begeleiding

Een online training die je in je eigen tempo en tijd kunt volgen. Wil je deze niet missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief: Nieuwsbrief

Vlog 25: Automatische patronen

We hebben ze gelukkig allemaal. We hebben ze ook nodig. Automatische patronen…

Alleen niet alle automatische patronen helpen ons. Herken je dat je automatische patronen hebt aangeleerd die je nu niet meer helpen?

In deze video geef ik 3 tips om je patronen te veranderen. Geef jezelf: Tijd Liefde Steun Ook jij kunt het! Gun jezelf een succes ervaring en start met één ding tegelijk.

Heb je vragen? Stuur mij gerust een berichtje!

Vlog 24: Leven in dienst van… Met oefeningen om daarmee te stoppen

In deze video leg ik uit wat leven in dienst van, nu eigenlijk inhoudt. Maar ook hoe dit kan ontstaan.

Leef jij het leven waarvoor je gemaakt bent?

In deze video vindt je ook een oefening om jezelf te gaan laten zien. Zodat mensen zich verbonden met je kunnen voelen. Dat begint toch echt met: jezelf omarmen met liefde.

Over dat onderwerp schrijf ik ook een e-book en ben ik een training aan het schrijven. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief: Nieuwsbrief Echt-leven

Ik help je graag naar Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 23: Het Echt-leven traject

Ben jij opgegroeid met psychisch zieke ouders? Merk je dat je nog aan het overleven bent? Lukt het jou niet om het leven te leven?

Veel mensen die opgroeide met psychisch zieke ouders leven in dienst van…. Van vaste patronen waarmee ze overleefde. Van familie of vrienden om hun goedkeuring te zoeken. En van hun werk om daar te presteren. Daarmee cijferen ze zich veel weg.

In deze video leg ik uit wat mijn Echt-leven traject je zal brengen! Het traject bestaat uit 10 sessies. En ik vind het heerlijk om het te geven en daardoor te zien hoe mensen ontdekken wat er allang in hen verborgen lag.

Het maakt zoveel verschil! Voor jou, de generaties voor en na jou.

Wat jij heelt in jezelf heel je voor het hele systeem!

Vlog 22: KOPP op bemoediging 6 

Speciaal voor jou. Als je de moedige stap gezet hebt om van overleven naar Echt-leven te gaan! Dit is een heel proces.

Ik wil dat je vol kan houden en dat je het niet zo alleen hoeft te doen! Daarom een bemoediging vanuit mij. Je bent precies goed voor jouw leven!

Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 21: Hoe ik van overleven naar Echt-leven ben gegaan

In deze video deel ik mijn eigen ervaring. Zo vertel ik jullie over mijn 3 grootste worstelingen. Want zelf had ik als KOPP kind echt overlevingspatronen. Die uiteindelijk hebben veel gedaan bij mij. Lang zorgde ze dat ik ‘veilig’ kon overleven met een psychisch zieke ouder. Daarna ging het pas opvallen hoe het mij eigenlijk aan het afbreken was.

Misschien herken je, één of meerdere, van de worstelingen, daarom deel ik mijn persoonlijke ervaringen. Je vindt in deze vlog 3 tips die mij hebben geholpen.

Best spannend om zo een deel van mijn verhaal de wereld in te sturen. Wil je mij helpen? Stuur dan een reactie naar mijn mail: petrina@echt-leven.nl of laat een reactie achter in mijn contactformulier. Het is leuk om te mogen horen wat mijn video met je heeft gedaan.

Vlog 20: Wat is KOPP?

In deze vlog leg ik uit waar KOPP voor staat. KOPP staat voor: Kind van Ouder met Psychische Problemen

Daarnaast ook waarom het zo belangrijk is om dat te weten. KOPP is geen:

Stoornis
Ziekte
Probleem

Weten dat je bij deze groep hoort? Dat kan ervoor zorgen dat puzzelstukjes op z’n plek vallen.
Schaamte, schuldgevoelens en twijfel wegnemen.

Leuk als je een reactie achterlaat onder deze vlog! Of als je deze vlog deelt, waardoor er nog meer mensen van weten.

Hoe jij ook bent opgegroeid. Ik weet dat het mogelijk is: Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 19: De rollen van een KOPP kind

Wanneer je opgegroeid bent met psychisch zieke ouder(s) dan is het heel logisch als je bepaalde rollen aan op je nam in het gezin. In deze vlog deel ik de 4 rollen.

Herken jij je in 1 van deze rollen?

Dan kan het zomaar zijn dat je, nu je volwassen bent, nog steeds heel makkelijk in deze rol schiet. Ook al wil je dat niet meer. Want nu kan het je op gaan breken. Vooral omdat het niet meer nodig is. Het kan ervoor zorgen dat je grenzeloos bent. Het kan ervoor zorgen dat je dominant overkomt. Het kan ervoor zorgen dat je niet meer serieus genomen wordt. Het kan ervoor zorgen dat je gebukt gaat onder alle schuld.

Weet dat er hulp is. Je hebt het zolang alleen gedaan. Ik weet wat het is. Ooit zat ik vast in rol nummer 1 die ik bespreek. Gelukkig kan ik zeggen dat ik daaruit ben losgekomen. Nog steeds mag ik ervoor kiezen als ik dat wil. Maar het gaat niet meer automatisch. Daardoor heb ik vrijheid terug. Ja het maakt een belangrijke stap om echt te leven. En daar kan ik nu jou bij helpen!

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 18: Complimenten aannemen

Complimenten aannemen is helemaal niet vanzelf sprekend als je bent opgegroeid in een KOPP gezin. Als je niet gezien werd. Of als er niet gewaardeerd werd wat je deed dan kan het moeilijk zijn. Want meent die ander het wel? En wat nu als je een compliment gaat geloven en het klopt helemaal niet? Of doordat je negatief over jezelf denkt kan je niet eens geloven dat iemand anders positief denkt over jou.

Complimenten zijn kleine geschenken.
Durf jij ze uit te pakken?

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 17: Respectvol omgaan met grenzen

In deze blog deel ik de reden waarom ik deze training heb opgezet. Respectvol omgaan met grenzen maakt zoveel verschil in je leven!

Tot 28 februari 2019 kun je meedoen met de winactie.

Daarna kan je uiteraard nog inschrijven voor deze training waarin je in 4 lessen leert om respectvol om te gaan met grenzen. Ook hierin weer de boodschap speciaal voor jou als je opgegroeid bent in een gezin met psychisch zieke ouder(s) of verslaafde ouder(s)! Speciaal voor volwassenen KOPP kinderen.

Het kan:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Wil je mijn vlogs niet missen? Abboneer dan op mijn kanaal!

Vlog 16: KOPP op bemoeding 5

Blijf op je eigen pad!

In deze vlog vindt je 3 oefeningen om op jouw pad te blijven

Effen de weg waarover je gaat.
Dan loop jij met vaste tred.
Wijk niet uit naar links.
Wijk niet uit naar rechts.
Wijk alleen uit voor het kwade.

Er kunnen dingen zijn waardoor jij je pad verlaat. In deze vlog noem ik daar voorbeelden bij.

Lukt het jou om je eigen pad te blijven volgen?
Welke dingen kunnen ervoor zorgen dat je jouw pad verlaat?

Vlog 15: Mezelf voorstellen

Nu ik al verschillende vlogs heb gedeeld, wil ik mezelf aan jullie voorstellen. In deze vlog vindt je informatie over mij.

Bijvoorbeeld:

Waarom ik mijn doelgroep heb gekozen.
Welke opleiding ik gedaan heb.
Wat voor mij de sleutel was om van overleven naar Echt-leven te gaan.

Maar ook kwetsbare persoonlijke dingen, zoals de sterke overtuiging die over mijn leven lag:

Ik ben niets, ik kan niets, en zal ook nooit iets worden…

Nu weet ik wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Nu voel ik mij vrij om keuzes te mogen maken en te mogen zijn zoals ik ben.

Herken jij je hierin?
Neem gerust contact met mij op via mijn website
www.echt-leven.nl

Want ook in jou zit alles om echt te leven!
Dat gun ik jou ook:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 14: Relaties aangaan deel 2

In deze vlog ga ik verder waar ik vorige keer over relaties aangaan was gestopt. De vraag waar ik antwoord op geef is: kun je met verlatingsangst of bindingsangst gezonde relaties aangaan?

Ik neem jullie mee door drie stappen:

Onderzoek je angst
Deel je hart
Je bent gemaakt voor verbondenheid

Ik gun het jou zo. Want dat is:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 13: KOPP op #bemoediging4

Let goed op wat je denkt!

Dat waar jij je aandacht op richt? Dat zal groeien. Vaak zijn wij niet zo bewust van welke gedachten die wij koesteren. Of die door ons heen gaan. Toch heeft het veel invloed op ons leven!
Daarom lees ik uit Filippenzen 4: 8

In deze vlog vertel ik dat je gedachten kunnen gaan als een rivier. Die stroomt. Maar stroomt de waarheid doorheen?

Schrijf eens op welke gedachten je hebt over jezelf, over je leven, of over je verleden/heden/toekomst! Waar richt jij je aandacht op? Zoek bij alle dingen die je nu hebt opgeschreven de waarheid eens op… Zodat de rivier die stroomt gevuld kan worden met Gods gedachten, Gods beeld en Zijn waarheid!

Wil je mijn vlogs niet missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Ik hoor je graag!


Vlog 12: Relaties aangaan

Relaties aangaan en gezond houden. Het is een uitdaging. Zeker als je opgegroeid bent in een KOPP gezin…
 
Mogelijk trek je juist verkeerde relaties aan. Wordt je slecht behandeld of behandel jij de ander niet goed. Ongezonde relaties. Doordat dat is wat je hebt geleerd. Overtuigingen en patronen uit de ouder – kind relatie neem je mee. Naar alle andere relaties die je aangaat.
 
Het kan ook zijn dat je tegen verlatingsangst of bindings-hechtingsangst aan loopt. Muren om je hart of om jou als persoon om je te beschermen tegen de bedreiging van mogelijk (weer) in de steek gelaten worden.
 
Relaties aangaan neemt kwetsbaarheid met zich mee. Vertrouw jij jezelf? Vertrouw jij de ander? Het is belangrijk om een gezonde relatie te kunnen bouwen.
 
Herken jij jezelf in deze vlog? Heb je moeite met relatie (aangaan)? Twijfel dan niet en stuur een bericht. Ik wil je graag begeleiden en helpen!
 
Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 11: KOPP op #bemoediging 3

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Vandaag een bemoediging voor als je ontevreden bent met wat je in de spiegel ziet. Vaak is het maar een onderdeel waar je niet tevreden over bent. Durf je naar het hele plaatje te kijken? Vertel jezelf, je spiegelbeeld, maar eens wat je mooi vindt. Net zolang tot je met dankbaarheid en tevreden in de spiegel kan kijken. Naar alles wat jij wel hebt!

Je bent het waard om tevreden en dankbaar te kijken naar de spiegel.

Ps: Wil je mijn vlogs niet missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Weet je bemoedigd in jouw proces!

Vlog 10: Eenzaamheid

Eenzaamheid raakt veel mensen. Deze week is het de week tegen de eenzaamheid en daarom vond ik dit het moment om dit onderwerp te bespreken.
 
In deze vlog leg ik verschillende vormen van eenzaamheid uit.
 
Iedereen is weleens eenzaam. Gelukkig is dit bij de meeste mensen van voorbijgaande aard. Wanneer de eenzaamheid heel sterk wordt ervaren of als het lang aanhoud, is er sprake van een probleem. Voor iedereen is een andere weg nodig om uit de eenzaamheid te komen.
 
Ben jij eenzaam? En is er niemand waarmee je hierover kan/wil of durft te spreken?
 
Wacht dan niet en neem contact met mij op!

Vlog  9: KOPP op #bemoediging 2

Vandaag een bemoediging voor jullie die mij heel veel heeft geholpen. Wat een bijzondere boodschap is er te vinden in de Bijbel. Deze vlog kijk ik met jullie naar het leven van Jozef!

Hij ondervond vele tegenslagen in zijn leven. Het is leerzaam om in zijn leven te mogen zien hoe God daar dwars doorheen aan het werk is. Aan het werk om mensen te redden, om het kwade te overwinnen. Het laat ons zien dat God:

Bij ons is als wij in een put vallen, wanneer alle zekerheden onder ons weg zakken. Hij is erbij!
Bij ons is als we verkocht, verraden of afgewezen worden. Hij is erbij!
Bij ons is als we een lange reis gaan, een proces, waarin we alles kwijt raken en verlaten wat we lief hadden. Hij is erbij!
Bij ons is als wij uitgebuit worden, onmenselijk behandeld worden of ons slaaf voelen van ….. (vul maar in: werk/vrienden/familie/etc) Hij is erbij
Bij ons is als wij in onze gevangenis terecht komen. Veroordeeld, terecht of onterecht. Door gewone medeburgers of een echte rechter…. Hij is erbij!

Al deze drama’s gebruikt God niet om ons kapot te maken. Maar het is een trainingsschool om precies te groeien zoals wij nodig hebben. Om juist op die plaats te komen waar wij moeten zijn. Of om juist op die tijd te kunnen wat God van ons vraagt. Om mensen te redden! Net zoals Jozef!

Het zijn geen mensen die regeren. Het is God alleen!

Wil je mijn vlogs niet missen? Dan kan je je ook abonneren op mijn kanaal. Weet je bemoedigt in jouw proces!

Vlog 8: Zelfliefde

Een onderwerp waar al veel over geschreven en gesproken is. Ik geloof dat liefde één van de sleutels is naar echt leven! Dat het iets met de mens doet, dat zien wij vooral wanneer mensen verliefd zijn of van elkaar houden. Het veranderd je van binnenuit! Dat is ook met zelfliefde.

Wanneer jij jezelf lief hebt, opbouwt en geeft wat je nodig hebt… Dan kun jij volledig toevoegen waarvoor je gemaakt bent. Liefde!

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 7: KOPP op #1ste bemoediging

Hierbij mijn eerste vlog om je te bemoediging in je proces. Als je de stap gezet hebt om je verleden onder ogen te zien en een eigen, pure en echte toekomst tegemoet te gaan dan gebeurt er heel veel. Ik heb persoonlijk ervaring met dat proces. En deel in deze KOPP op vlogs tips en bemoedigingen die mij geholpen hebben.

Laat je mij weten wat deze vlog met jou gedaan heeft? Wat je ervan vindt? Wanneer je graag hulp wilt in je proces kan je mij altijd bereiken via mijn mail: info@echt-leven.nl

KOPP = Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen


Vlog 6: Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

In deze vlog gaat het over de achtergrond achter mijn praktijknaam en mijn slogan: Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt! Want wanneer je opgroeit in een KOPP gezin (Kind van Ouder met Psychische problemen) dan heb je vaak al veel overleeft. In het heden kan dit nog je leven beïnvloeden of zelfs belemmeren.

Als je die hele situatie doorleeft hebt kan je het achter je zetten, als een waardevol hoofdstuk van je leven. Het mag er zijn, het hoort bij jou. Pas dan alleen lukt het ook. Niet eerder! Herken jij dit in jouw leven?

Laat mij gerust weten wat deze vlog met jou heeft gedaan. Ik vind het erg leuk om verbinding te maken met jou! info@echt-leven.nl

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 5: De reis naar veilige hechting

In deze vlog ga ik dieper in op wat je kunt doen om in beweging te komen naar een veilige hechting. Wanneer jij ervaart dat je jezelf, de ander of mogelijk beide niet kan vertrouwen, dan heeft dit veel invloed op jouw leven (en zelfs ook op het leven van de mensen om jou heen).

In deze vlog stel ik vragen, om zo de antwoorden, die al in jou zitten, uit te dagen om naar boven te komen. Om gehoord te gaan worden. Je bent het waard! echt-leven…waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Is het jou gelukt om in beweging te komen? En lukte het jou, om jezelf te geven, wat je innerlijke kind nodig heeft? Wat doet dit met jou? Laat het gerust weten, ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 4: Hechting

14-07-2018

In deze vlog vindt je uitleg over de 4 hechtingsstijlen. Het is erg belangrijk om te weten welke stijl jij hebt. Tegelijk kan dit confronterend zijn om bewust van te worden. Herken jij welke hechtingsstijl jij nu hebt?

Vlog 3: Hoe wordt onzekerheid jouw kracht?

07-07-2018

Onzekerheid een kracht? Helaas bij veel mensen niet. Toch kan je deze kwaliteit gebruiken op een manier dat het je helpt. Dat onzekerheid je in beweging zet en in balans brengt. Wanneer onzekerheid je verlamd en gevangen houdt? Dan is er iets dat ontbreekt in je leven. In dit filmpje zal je ontdekken wat ik ontdekte dat er ontbrak. Ik geef je ook 3 waardevolle tips! Is onzekerheid jouw kracht? Of is dit nog je valkuil, of nog erger….jouw gevangenis?

Vlog 2: Zorgen voor jezelf

30-06-2018

Veel mensen die opgroeiden in een gezin, waarbij één of beide ouders psychisch ziek zijn, kunnen uitstekend voor andere mensen zorgen. Het is een bijzonder ontwikkelde kracht geworden. Tegelijk vinden veel van deze groep mensen het heel moeilijk om in balans te komen. Een balans tussen zorgen voor de ander en zichzelf. Heel makkelijk kan je gaan leven in dienst van….. Toch ben jij net zo belangrijk. In dit filmpje vindt je een mooie tip om makkelijker voor jezelf te kunnen gaan zorgen. Wil je weten wat de (overlevings)rollen zijn? Kijk dan mijn andere filmpje. Om op de hoogte te blijven, kan je je ook abonneren op mijn kanaal.

Vlog 1: Opgroeien in een KOPP gezin

24-06-2018

Wat doet het met een kind om op te groeien in een gezin waarbij, één of beide ouders, psychisch ziek zijn? In deze vlog vindt je informatie over overlevingsrollen met uitleg. Het is erg belangrijk om te weten welke rol jij op je nam, of misschien nog steeds hebt. Want de rol die jij op je nam die zegt iets over jou als persoon! Mag ik jou coachen? Ben jij klaar voor: Echt leven? Waarbij jouw verleden je toekomst niet meer bepaalt. Maak dan een afspraak op: