Hier reacties van klanten, die ik met hun toestemming, mag delen wanneer mensen geen naam willen gebruiken dan deel ik het enkel met ingezonden datum:

17-12-2018

“Door God op mijn pad gebracht”

Ik zocht een Christelijke coach;
Vader God bracht Petrina Haak door Powervrouwen op mijn pad. Op haar site: Echt- leven luisterde en las ik naar haar blogs en vlogs. Wat me aansprak was haar rust, haar uitstraling , haar kwetsbare eerlijkheid, maar vooral dat ze leeft in Samen Zijn met onze Heer.

Ik wilde haar graag als coach voor herstel in een roerige periode in mijn leven. Alleen een uur rijden; dat is toch wel ver!

Onze keuze om te coachen via Skype was voor ons allebei nieuw maar bevalt zoooo goed.

 Het voelt alsof je gewoon bij elkaar zit. Vertrouwd, veilig, praat heel gemakkelijk. Daarbij luistert ze goed, geeft fijn professioneel advies met Bijbelse voorbeelden en gebed.

Een aanrader!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

27-03-2019

“Ik ben waardevol en kostbaar”

Een fijne praktijk/coach waarin in alle eerlijkheid en openheid op een ontspannen manier in huiskamer setting gesprekken gevoerd konden worden.

Ik kreeg goede feedback en ben tot veel nieuwe inzichten gekomen.

Ik ben kostbaar en van waarde, en zo deze praktijk/coach ook!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

27-03-2019

Met vertrouwen de toekomst in

Petrina je zet jouw ervaringen zo mooi in. Hiermee liet je mij zien hoe jij jezelf in liefde kon omarmen om zo echt te leven. Welke keuzes er zijn en hoe het ook kan.

Wat ik erg fijn vond is dat je tips mee gaf aan in ons laatste gesprek. Dat gaf mij vertrouwen voor de toekomst. Mocht ik terug vallen kan ik hiernaar terug grijpen. En… het is mij al een keer gelukt met die tips dus ik weet dat het werkt.

Je luisterende oor en aanwezigheid heb ik als heel fijn ervaren.

Je liep niet weg voor mijn emoties en haalde mij er niet uit.

Ik mocht er helemaal zijn. En voelde die ruimte en je aanwezigheid.

Dank je wel voor je liefdevolle coaching!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

01-04-2019

Training respectvol omgaan met grenzen

Ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. De gesprekken die we hebben gehad zijn hierbij van grote waarde geweest en ik wil je dan ook nogmaals heel erg hartelijk danken voor je hulp.

Het warme welkom en de prettige gesprekken deden mij uitkijken naar de volgende sessie.

Je leerde mij op een andere manier naar mezelf kijken. De manier van aanpak lekker direct, neus op de feiten, spiegel voorhouden, deskundig, no-nonsense en de oefeningen die we deden hielpen mij daarbij. De handvatten die je mij hebt aangereikt, probeer ik toe te passen en daar blijf ik hopelijk nog lang profijt van houden!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Andre

Ik melde mij bij Petrina aan voor het KOPP kracht traject omdat ik door mijn vriendin werd gewezen op haar website. Daar zag ik de vlogs en kwam ik erachter dat ik KOPP volwassene ben. Ik wist helemaal niet dat het een naam heeft en wat er bij kwam kijken. Maar merkte wel in mijn leven dat dingen niet lekker liepen.

Zelf had ik last van mijn emoties, deze kropte ik op in mezelf. Ook sloot ik mezelf af voor mensen om mij heen op zo’n moment. Zo zette ik als het ware een muur tussen mij en mijn vriendin. Terwijl ik dat juist niet wilde.

Ook vond ik het lastig om goed om te gaan met de dingen die spelen in mijn gezin. Door het gezin van mijn vriendin zag ik pas echt hoe ‘anders’ het bij mij was. Daar had ik moeite mee.

In de 5 sessies bij Petrina ben ik echt verbaast! Dat ik zover zou komen had ik niet kunnen bedenken. Ik kreeg heldere uitleg maar ook fijne handvatten mee. En wat ik heel fijn vond?!

Ze maakte van al onze gesprekken fijne verslagen. Deze heb ik allemaal en kan ik er dus altijd nog even bij pakken. Ik sta nu emotioneel stabiel in het leven. Kan als ik emotioneel ben juist mensen toelaten waar ik van hou en heb geleerd om verantwoordelijkheid te pakken voor mezelf. Zowel voor wat ik doe als voor wat het leven op mijn pad brengt, om daarmee aan de slag te gaan. Ik durf!

Petrina dank je wel voor je luisterend oor, dat je mij zo begreep en mij durfde te confronteren met mezelf waardoor ik nieuwe wegen leerde ontdekken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Marijke

Ik had mij ingeschreven voor de Respectvol grenzen aangeven training. Al langere tijd merkte ik dat ik in moeilijke situaties precies hetzelfde deed als wat ik deed in mijn gezin. Ik schoof mezelf telkens opzij. Voor mij was het meest belangrijke: Dat anderen zich goed voelde. 

Ik kon niet meer verder, liep vast op mijn werk en ook in mijn relatie.

Petrina gaf mij krachtige oefeningen en liet mij voelen wat er bij mij past. Ik ontdekte welke zaken ervoor zorgde dat ik mezelf opzij schoof. 

Nu heb ik geleerd dat ik gelijkwaardig ben en dat ik niemand help als ik mezelf opzij zet. Nu doe ik niet langer mezelf tekort en merk ik dat ik daardoor ook andere niet meer tekort doe. Ik voel mij krachtiger, meer in balans en sta heel anders in relaties. De situaties op mijn werk zijn tot nu toe niet meer voorgekomen en vorige week kreeg ik het mooiste compliment, van mijn collega:

Je bent zo moedig ik ben blij dat je nu jezelf bent en durft te zijn. Nu kan ik je pas echt leren kennen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

23-10-2019

Ik ben bij Petrina gekomen voor het KOPP kracht traject. Een vriendin van mij had haar gezien op Facebook en wist: Ja dat is echt iets wat mij zou helpen. Ik stuurde Petrina een mail en daarop hadden we een telefoon gesprek: En Petrina kon zo goed luisteren!

Na een kennismaking begon mijn traject. Ik startte met werken op de thema’s:

Verkeerd aangeleerde patronen. Het lukte mij niet om het anders te doen. 
Zelfvertrouwen die laag door wat ik thuis over mezelf leerde.
Vrede krijgen met wat er allemaal is gebeurd. Petrina had het over vrede met je verleden en ik voelde zo’n verlangen.
Grenzen communiceren. Ik voelde ze wel maar of ik deelde ze niet of ik deelde ze veel te hard.

Ik zat zo met mezelf in de knoop en ik dacht niet te weten waar ik moest beginnen en of het ooit wel zal lukken. 

Na 5 sessies en nog 1 extra ingeboekt nagesprek na een maand is er zoveel verschil. Ik heb inzicht gekregen waardoor mijn patronen zijn ontstaan die niet goed waren. Samen met Petrina heb ik mogen ervaren wat mijn stappen waren om hier verandering in te krijgen. Nu zie ik wat er wel lukt. Iets wat ik eerder niet zag. Waardoor ik de handdoek in de ring gooide. Na mijn KOPP kracht traject ben ik nog weleens in het oude patroon gestapt. Maar veel korter en ik kan eruit zonder mezelf te kwetsen en moeilijk te maken. Ik merkte dat dit mij al vertrouwen gaf in mezelf. 

Ik ontdekte dat wat ik doe helemaal niet raar. Het was zo fijn bij Petrina, zo zonder oordeel en ze had fijne oefeningen die mij lieten zien wat ik kan en hoe ik mezelf kan omarmen. Niet alleen wat mooi is maar ook waar ik nog mag groeien of wat ik niet kan. Ik vecht niet meer tegen mezelf. En ook niet meer tegen mijn verleden.

Ik ben zo blij dat dit op mijn pad gekomen is. In mijn leven heb ik al 12 verschillende hulpverleners gesproken, ik deed mijn verhaal en ging weer verder. Wat Petrina doet, zo compleet, zo aanwezig, zo rustig maar absoluut heel krachtig. Ik heb dit nog niet eerder tegengekomen. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
12-11-2019

Ik ben gestart in juli met de training: Respectvol omgaan met grenzen. De training bestond uit 4 sessies maar eigenlijk uit veel meer dan dat. Er was nog iets naast de sessies:

Petrina is een groot voorbeeld gebleken!

We hadden een afspraak staan in augustus en door overlijden van een familie lid heeft ze deze sessie verplaatst. Hoe ze dit deed was voor mij zo goed.

Wat ik in onze eerste afspraak geleerd had, dat doet Petrina ook zelf voor. Daardoor kreeg ik vertrouwen dat ik dit ook kan. Ik oefende ermee. Op welke manier voelt het fijn. En doordat Petrina ons gesprek verplaatste werd ik mij opeens bewust: Hoe geven andere mensen hun grenzen aan? Wat voel ik daar eigenlijk bij? 

Ik was bang dat ik egoïstisch zou worden. Daarom kreeg ik op het einde een leuke opdracht mee. Mensen om mij heen vinden het nu fijner om dingen te vragen. Omdat ze weten dat ik het doe als ik wil en kan. En zelf lig ik niet meer s’nachts wakker omdat ik opzie tegen morgen. Ik heb rust, tijd voor mezelf en een diepere sociale contacten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
13-03-2020
Saskia

Petrina,

Ik was heel blij dat je ervoor open stond om met mij in gesprek te gaan. Ik vond het heel spannend om uit te reiken.

En toen we eenmaal met elkaar spraken: Het voelde zo goed! 

Zo zonder veroordeling
Zo spreken op gelijkwaardig niveau

Het ongelofelijke vertrouwen dat doorstraalde. Het vertrouwen dat er licht na mijn duisternis is en zal zijn.

Maar bovenal voelde het gewoon goed. Ik noemde mijn vraag waar ik al bijna een jaar mee stoei, en binnen 1 minuut wist ik intern wat mijn weg ging zijn. Heel bijzonder, echt waar!
Ik ben heel dankbaar dat onze paden kruisen…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

25-03-2020

Petrina ook al is het door Skype ik voel zoveel verbondenheid.

Wat jij doet heb ik nog nooit ervaren. Zoveel aanwezigheid en liefde. De rust maar zeker ook de helderheid. 
Je laat mij nadenken en voelen tegelijk. Die twee samen. Je werkt als een spiegel voor mij.
Verhelderend ja dat is het woord en dat ben jij!

Ik weet niet waardoor maar bij jou durf ik topics te brengen die ik nooit verteld hebt. Waar ik mee zat en geen antwoorden op vond. Dat maakte mij onrustig.
En jij brengt de rust weer helemaal terug.
Maar ook de kracht en het vertrouwen.

Nu voel ik het zelf: Vertrouwen
Jij doet wat je zegt en ik voel het nu: Echt-leven
Het is precies de kern.

En dat in 2 gesprekken. Ik ben erover verbaasd

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

26-03-2020

Petrina ik vind het verbazingwekkend wat voor shift je in mij op 1 uur kan bewerkstelligen. 

Je straalt en je hebt liefde te over en je hebt het vreugdevolle en het mooie in mij aangewakkerd.

Duizendmaal dank je!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~