Hier reacties van klanten, die ik met hun toestemming, mag delen wanneer mensen geen naam willen gebruiken dan deel ik het enkel met ingezonden datum:

Ervaring: Echt-leven traject

28-06-2024
J

Ik heb het vaker tegen haar gezegd maar Petrina was voor mij echt een geschenk uit de hemel en kwam op het juiste moment. Ik heb jaren lang het alternatieve pad met healings en ceremonies bewandeld, maar toch kon ik op bepaalde plekken nog zo enorm geraakt en getriggerd worden. Daardoor ervaarde ik: ik heb hier hulp bij nodig.

Door mijn bekering en relatie met Jezus die ik had opgebouwd was het nu tijd om dat te verdiepen en echt te helen.
Petrina heeft me daar op een hele mooie, liefdevolle en betrouwbare wijze mee geholpen vanuit haar ervaring, expertise en relatie met God. Ik heb veel gehad aan haar wijze woorden, uitleg en spiegels die ze mij voorhield, vragen die ze stelde. Ik ben haar heel dankbaar. 

Ervaring: De helende training rondom levend verlies

01-06-2024
M

Bij de training voelde ik me goed begrepen door je en ik kon de dagen erna nog warmte ervan voelen, doordat ik gezien werd. 
Soms gaf je net die ene nuance als aanvulling op een opmerking, dat steunde me.
Ik wilde het nogal plannen over welke onderwerpen ik het wel of niet wilde hebben, maar ik denk dat ik het gewoon ga nemen hoe het in me opkomt de volgende keer. Zo ging het nu eigenlijk ook al.
Ik heb de rouwfasekaartjes hier neergezet en dan kan ik per moment zien in welke fase ik zit. Dat werkt voor mij beter dan tekst, dat brengt mij soms van mijn ervaring af, misschien is dat iets primitiefs in mij hoe ik die dingen ervaar.

Ervaring: De helende training rondom levend verlies

01-06-2024

De training rondom levend verlies heb ik ervaren als een zeer leerzame middag, met veel ruimte voor reflecties.

Het heeft mij heling gebracht. Niet langer zwart of wit denken, maar in nuances.
Daarnaast was het visualiseren van de overwinnaarsdriehoek ook helpend en zeer helend.

 

Ervaring: Echt-leven traject

31-05-2024
M

Ik ben bij Petrina een coaching traject gaan volgen na het ontmoetingsmoment. Persoonlijk vond ik dat een hele mooie mogelijkheid. Je kan tijdens zo’n moment voelen en ontdekken of Petrina de juiste persoon is voor jou.

Wat ik heel prettig vond is dat er alle tijd is. Niet even een half uurtje maar echt de diepte in.
Helend vond ik dat mijn geloofsleven hierin werd meegenomen zodat ik weer ruimte en rust kon ervaren.

Petrina weet waar het over gaat en kan je andere invalshoeken aanreiken om ernaar te kijken. Eerlijk en nooit veroordelend. Goede Bijbelkennis en  psycho educatie. Dit combineren met elkaar, voor mij zo verhelderend.
Zo ontstond er weer liefde voor God en langzaam ook voor mijzelf.

Ervaring: De helende training rondom levend verlies

09-03-2024
Jolanda

Tijdens de training was de herkenning met de andere deelnemers fijn. Ook de tips en tricks die we met elkaar konden delen.
Alleen naar mijn mening vond ik het creatieve gedeelte wat lang. Ik weet niet of je daar echt een uur voor nodig hebt al is dat ook wel lastig inschatten. Door de tijd die ik over had, raakte ik er een beetje uit. Dat was mijn ervaring.
De sfeer was goed, veilig.

Ervaring: De helende training rondom levend verlies

09-03-2024
Sandra

‘De helende training rondom levend verlies was voor mij iets dat echt op het goede moment op mijn pad kwam.
Nu een paar jaar na mijn scheiding vind ik het erg ingewikkeld om met verlies om te gaan terwijl mijn ex-partner nog regelmatig mijn leven binnenwandelt omdat wij als ouders samen voor onze kinderen zorgen. Dit voelt voor mij echt als levend verlies.
Wat was het een warm en liefdevol welkom bij Petrina. Een fijn, klein groepje deelnemers bij wie ik mij al snel op mijn gemak voelde. Wat bijzonder dat iedereen met levend verlies te maken heeft, sommigen op een heel andere manier, maar er was herkenning en hierin ook verbinding. 
In een veilige sfeer luisterden wij naar Petrina en naar elkaar en gingen we vervolgens aan de slag met een opdracht.
De uitleg van verschillende fases van levend verlies heeft mij geholpen een ingewikkeld proces in stapjes aan te gaan en te begrijpen.
Ik ben Petrina erg dankbaar voor het delen van haar ervaring en kennis en het aanbieden van deze training!’

Ervaring: De helende training rondom levend verlies

09-03-2024
Rianne

Ik wil je nogmaals bedanken voor jou coaching rondom het thema levend verlies.
Ik vond het mooi om gezien en gehoord te worden, ik kreeg daar alle ruimte voor en dat voelde heel fijn. Je ziet en hoort.
Mooi om ook praktisch daar mee aan de slag te gaan. Het mapje vind ik een fijn hulpmiddel.
Ik vond de training vooral verbindend en er was ruimte om kwetsbaarheden te delen.
De tips richting mijn ouders ga ik zeker gebruiken.
Ga zo door met deze waardevolle groepsmomenten. Je deed het hartstikke goed

Ervaring: De helende training rondom levend verlies

09-03-2024
Els

Ik word door Petrina al twee jaar deskundig en met veel liefde 1 op 1 begeleid. Bij het verwerken en helen van oude intergenerationele pijn in mijn familie en grotere systeem van herkomst. Daarbij horen o.a. vele mini rouw processen. Rouwen over wat je als kind nodig had en niet helemaal gekregen hebt: basis veiligheid en onvoorwaardelijk aanvaard en geliefd worden voor wie je in wezen bent. Rouwen over het feit dat je ouders je het deels niet konden geven omdat zij het ook deels niet kregen. En dan alsnog aan mijzelf vandaag leren geven wat ik toen als kind had mogen ontvangen: onvoorwaardelijke zelf liefde en zelf zorg. Wat een blessing!
Recent volgde ik bij Petrina ook de Helende Training rondom Levend Verlies in groep. Het was een mooie en leerrijke ervaring. De sfeer was open, vertrouwd, verbindend, ontspannen, veilig. Mijn innerlijk kind voelde zich gekoesterd, gezien, gehoord in de training. Petrina ontwapent door zelf kwetsbaar en tegelijk ook krachtig te durven zijn. Zij werkt vanuit haar hart. Dat creëert een veilige en prettige sfeer. Theorie, reflectie en praktijk waren goed in balans. Na 3 uur workshop nam ik mooie nieuwe en verdiepende inzichten mee naar huis. Ik gun deze training aan iedereen die met een stuk onverwerkt familie verleden worstelt. Ik durf nu voluit bij levend verlies stil staan en het doorvoelen, verwerken, loslaten en helen. De innerlijke rust en ruimte die ik hierdoor mag ervaren, maken mijn leven zoveel makkelijker. De training gaf me eenvoudige en heel waardevolle handvaten hiervoor. Die ik met gemak in mijn dagelijks leven toepas.

Ervaring: Echt-leven traject

15-02-2024
L

Zal ik het doen, ja of nee? Twijfels over en weer. Toch de stap genomen en bij het intakegesprek was er al een fijne klik. Voor mij was het prettig om de gesprekken online te kunnen doen i.v.m. de afstand. Dit werkte prima en ik heb er geen hinder van gehad.
Petrina weet waar je het over hebt, dan bedoel ik, hoe het is om op te groeien met een psychisch zieke ouder. Dat neemt al zoveel ongemak/onzekerheid weg.
Door de gesprekken heen heb ik veel geleerd, soms was het moeilijk en vroeg het veel moed om met dingen aan de slag te gaan. Het appcontact was dan heel erg fijn om zo even wat extra ondersteuning te hebben. Inmiddels zijn alle gesprekken afgerond en sta ik een stuk comfortabeler in het leven. Ik weet meer wie ik zelf ben, dat geeft rust. Niet dat er geen lastige dingen meer op mijn pad komen, maar ik weet hoe ik ermee om kan gaan op een gezonde manier. Dit komt mijzelf ten goede en ook mijn gezin.
Dankjewel Petrina, voor alles!

Ervaring: Echt-leven traject

31-12-2023
G

Jij geeft gas en remt.
Samen een stap vooruitzetten of nog even stil blijven staan.
Ruimte om te zijn… om woorden te vinden… vragen te mogen stellen. De

respectvolle omgang.

Je bent heel alert op lichaamstaal. Lichaamstaal lezen en dat

kunnen vertalen. Voor mij opende het de deur naar mijn gevoelens en emoties.
Eindelijk vond ik ook de weg uit hyperventilatie en paniek en kan ik bij mezelf zijn en ontspanning vinden.
Daarnaast kon het ook ergens over mij gaan. Dat heeft mij goed gedaan.
Het voelt veilig bij jou om stappen te zetten.

Ervaring: Echt-leven traject

06-06-2023
Evelien

Toen ik erachter kwam dat mijn broers , zussen en ik KOPP-kinderen waren, heb ik dat op YouTube opgezocht. En zodoende kwam ik jou tegen met “Echt-leven”.
Het sprak me aan dat je zélf een KOPP-kind bent, maar ook deskundig.

Mijn angst was : ga ik naar iemand die “alleen” KOPP-kind is , dan kan je elkaar ook voeren en daar schiet ik niks mee op. Ga ik naar een psycholoog die dit zelf niet uit ervaring weet , dan mis ik die echte herkenning.
Nou , die wederzijdse herkenning was er zéker vind ik. En dat alleen is al zó fijn. Eindelijk iemand die t snapt.
Over de schuldgevoelens, de erkenning waar je nog steeds op wacht. (Nu niet meer)
En ook de vragen in bijbels opzicht mochten er zijn.
Daar was je ook eerlijk in. Wij hebben (binnen ons vermogen) een plicht tegenover onze ouders.

Bij jou heb ik ook geleerd dat ik mijn grenzen aan mag geven.
En dit laatste heeft mij geholpen om ook die plicht te kunnen vervullen.
Ik voelde aanvankelijk alleen plicht.
Maar dat voelde zo ……ja …..hoe zeg ik dat?
Het voelde als een weegschaal die totaal uit balans was. Ik alles en mijn ouders niks.
En dan gaan (Bij mij ) de hakken in het zand.
Nadat ik mijn grens aangaf , werd ik zelf ook rustiger. En daardoor kan ik beter mij plicht vervullen.

In mijn geval houdt dat het volgende in :

Mijn moeder heeft de gewoonte om haar zorgen en huwelijksproblemen met ons te delen. En dan gaat het er vooral om om zichzelf te verdedigen.
Maar wij hebben nooit over onze jeugd kunnen/ mogen praten. Dat was een taboe. Er werd ook nooit naar gevraagd. Op een gegeven moment heb ik dat toch gedaan, en dat is flink uit de hand gelopen.
Toen heb ik aangegeven: ok. Ik zie dat het moeilijk is voor je om hiermee geconfronteerd te worden . Daar wil Ik rekening mee houden, maar dan wil ik ook geen problemen horen. Anders is het bij mij niet in evenwicht.
En dat werkt.

Het blijft natuurlijk wrang, dat je ouders , die alles over je jeugd weten, niet open staan voor een gesprek, of meteen in de verdediging schieten. Maar ik heb geleerd hier al heel blij mee te zijn.
Ik ben er in mijn hoofd veel minder druk mee, ben meer ontspannen.
Het is een verademing als je leert dat niet alle schuldgevoelens reëel zijn. En dat je je grenzen aan mag / moet geven.

Je bent niet meer non-stop paraat voor een aanval. Want ze kunnen nu toch niet meer over mijn grens. Daardoor erger ik me ook minder.
Bedankt Petrina

 

Ervaring: Echt-leven traject

19-01-2023
S

Ik wilde van overleven naar echt leven. Dat is gelukt met Petrina.

Zij heeft veel kennis en kunde in huis.

Het hele traject hebben we digitaal gedaan. Eerst had ik twijfels of ik het dan wel zou werken. Maar ik heb me echt gezien gevoeld en welkom, in alles wat ik ervoer.

Ik vind je echt ontzettend goed bij het opmerken/signaleren van lichaamstaal, zelfs al hadden we enkel digitaal contact. Dit geef je heel liefdevol met interesse terug. Dat zorgde ervoor dat ik er nieuwsgierig naar kon zijn wat het voor mij betekende. I.p.v. snel wegstoppen.

 

En ik denk dat dat het verschil gemaakt heeft met alles wat ik tot nog toe had geprobeerd.

Het maakt dat ik mezelf nu echt welkom kan heten, in hoofd hart en lichaam.

Ervaring: Echt-leven traject

21-12-2022
Daan

Ik leef weer echt!

Eind 2020 kwam ik na 3 jaar reguliere hulp in contact met Petrina van Echt-leven. Ik zocht hulp vanwege een flinke depressie.

De woorden: “Ik zie je en hoor je” maakte ze waar en dat leidde mijn herstel in. Petrina wilde mij echt leren kennen en nam me serieus. Met kleine stapjes ondersteunde ze mijn herstelproces.

Met al haar geduld en oprechtheid kreeg ik na een aantal weken eindelijk weer de ruimte waar ik zo naar verlangde. Zodoende herstelde ik volledig.
In juni 2021 stopte het traject. Nu, anderhalf jaar later (dec. 2022), heb ik vertrouwen, ben ik blij met mezelf en voel mij krachtig. Ik leef enorm.

Petrina, ik ben jou echt dankbaar. 
Groetjes, Daan (m, 40 jr)

Ervaring: Echt-leven traject

18-10-2022

R

Ik heb een prettige samenwerking gehad met Petrina.

Ze luistert goed en stelt de juiste vragen. Daarnaast had ze expertise in haar vakgebied. Deze combinatie zorgde ook dat ze passende oefeningen voor kon schrijven.
Dit gaf mij inzicht in en compassie met mezelf.

Hierdoor ontstond in mij een betere basis zodat ik meer ‘outgoing’ ben geworden. Waarvoor ik ook kwam: Voor meer en betere relaties.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

28-06-2022
A

Afgelopen zomer kwam ik als ‘emotioneel wrak’ (eigen woorden) in contact met Petrina. Ik
vond het moeilijk om de diepte in te gaan en me open te stellen. Toch ging dit al snel
moeiteloos door de liefdevolle en kundige ogen van Petrina.

De eerste gesprekken vond ik heel zwaar, ik zag er steeds tegenop en had ook veel
hoofdpijn daarna. Ik wilde er ook met niemand verder over praten. Ik voelde ook sterk dat
het een weg was die ik eerst zelf moest bewandelen.

Ik had veel lichamelijke klachten en voelde me niet meer verbonden met mijn man. Ook
mijn kinderen gaven mijn neer prikkels dan plezier.

Maar zij waren ook mijn motivatie om de patronen van onze ouders te doorbreken en het
familiesysteem weer op orde te krijgen.

Petrina wist tot mijn diepste kern te komen en me te doorgronden. Zij kon uitleggen
waarom ik me voelde en waar mijn gedrag vandaan kwam. Voelde mijn gezien, gesteund,
geholpen.

Langzaam knapte ik wat op en besloot ik ook te willen investeren in mijn relatie. Ik had hier
weer energie voor omdat ik eerst mijn eigen kopje gevuld had. Door middel van onze
hechtingsstijlen te analyseren is er een doorbraak gekomen.

Wij hadden al een fijn gesprek samen gehad bij Petrina maar de begeleidende video daarna
heeft onze relatie 180 graden gedraaid. Wij snappen nu waarom de ander doet wat hij doet. En daarnaast ook hoe we de ander
kunnen helpen. Ik zie mijn man weer met liefdevolle ogen, ik kan niet bevatten dat ik ooit twijfels heb
gehad. Hij.is zo goed voor ons en we vullen elkaar weer aan.

Ook mijn geloofsleven is nu aan de beurt om tot verdieping te komen. Ik vind mijn eigen
weg in het christelijke geloof en voel ook daarin hoop.

Ik ben een betrokken liefdevolle moeder en zie ook hoe mijn kinderen NOG beter in hun
velletje zitten. Zij zijn mijn grootste motivatie geweest en daar wist Petrina ook goed en
liefdevol op aan te sturen. Ik heb vertrouwen dat mijn kinderen een trauma-vrije jeugd mogen genieten dankzij de
kundige hulp van Petrina.

Nu ga ik verder met mijn prioriteiten herbeoordelen. Dit is verschoven van een gevoel van
presteren voor de buitenwereld en mijn business naar betrokken liefdevolle aandacht in het
gezin. Mijn lichamelijke gezondheid gaat weer met sprongen vooruit en ik hoop ook hier
met plezier en respect voor mij lijf mee aan de slag te gaan.

Ik gun iedereen een Petrina. Zij heeft een bovennatuurlijk talent voor haar vak.

Dankjewel voor alles. Namens ons en de generatie na ons.

Ervaring: Echt-leven traject

04-04-2022

Vanaf het eerste moment dat ik Petrina leerde kennen voelde ik mij gezien en
gehoord.

Alles wat ik voelde of zei mocht er zijn, en met een liefdevolle maar ook
vaak alerte blik liet Petrina mij zien wat er vanbinnen bij mij zat. Dit maakte mij
bewust van mijn lichaam, mijn gedachten maar ook mijn ziel.

Door deze bewustwording kon ik met liefde naar mezelf leren kijken, wat een basis is geworden
van mijn dagelijkse leven op dit moment.

Ik ben Petrina enorm dankbaar hiervoor!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

28-02-2022

Ik ben super blij dat ik het Echt-Leven traject bij Petrina heb gevolgd.

Als KOVV/KOPP kind zat ik opgescheept met een te groot verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen
en een schuldgevoel op het moment dat ik voor mezelf koos. Ik ben er ook pas
achter gekomen in welke mate d.m.v. de gesprekken met Petrina.

Voor dit traject heb ik in een soort survival mode in automatische piloot gestaan waardoor ik nooit stil heb kunnen staan bij wat ik zelf nodig heb/had! Ik heb door de oefeningen en het praten met Petrina echt kunnen leren hoe ik stap voor stap de controle over mijn eigen leven terug heb kunnen pakken. Aan het einde van dit fijne maar moeilijke ​traject voelde ik mij nog steeds mijzelf, maar anders.

Gegroeid.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

10-02-2022

Tijdens de coaching sessies gingen we naar daar waar mijn pijn lag.

Door jouw liefdevolle woorden, mildheid, tijd die je voor me nam, betrokkenheid en open houding voelde ik me veilig bij je.

Jij wist me op liefdevolle wijze een spiegel voor te houden. Op de momenten tussen de coaching sessies, waarop het me zelf even niet lukte, mocht ik je appen. Ik voelde: ik hoef het niet alleen te doen. Je deelde oefeningen en tips met me die me hielpen om weer verder te kunnen. Ook je berichtje op Moederdag deed me veel. Het feit dat je aan me dacht, maakte dat ik me geliefd voelde.

De oefeningen tijdens de sessies vond ik fijn (en soms spannend). Door Corona waren er ook een aantal sessie online, maar ik vond dit niet belemmerend werken. Ondanks de afstand voelde je toch dichtbij. De samenvattingen die je na de coaching sessies stuurde, vond ik heel waardevol. Zo kon ik het nog even rustig teruglezen en oefeningen herhalen. De gekregen oefeningen gaandeweg de sessies heb ik voor mezelf onder elkaar gezet en soms, als het leven even als meer overleven voelt, pak ik deze er nog eens bij als soort reminders.

Door jou heb ik geleerd mild en liefdevol naar mezelf te kijken en als ik dit wel eens vergeet, dan denk ik: “wat zou Petrina nu zeggen?”. Het alleen doen vind ik soms nog spannend, maar ‘Ik ben al hier, ik kan het aan, gedragen door die Ene…’. Zoals jij ook tijdens ons evaluatiegesprek aangaf: ik kan nooit meer terug naar 0. Nu weet en kan ik zoveel meer!

Dankjewel dat je een stukje op mijn reis mee wilde lopen en me hielp mijn rugzak wat lichter te maken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

16-12-2021

Bij Petrina kan je helemaal komen zoals je bent.

Samen ben ik met haar op zoek gegaan naar mijn diepste ik. Van haar kreeg ik volledige erkenning voor mijzelf. ​

Ze nam alle tijd die ik nodig had waardoor het gesprek helemaal kon zijn zoals het moest zijn.

Na de sessie ́s kreeg ik altijd een samenvatting doorgemaild. Dit was voor mij erg fijn om eens rustig na te kunnen lezen. En soms ook samen met mijn partner er naar te kijken, wat voor mij erg fijn was!

Heel erg bedankt voor het mee-liften in mijn ontwikkeling, waarin ik het leven eventjes ‘samen’ kon doen. Ik heb erg veel mogen leren wat ik mee mag nemen in mijn verdere leven.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

13-11-2021

Petrina je hebt mij zo goed geholpen!
Ik heb veel hulp gehad in mijn leven en nog niet op deze manier. Vanuit de wetenschap dat ik helemaal ik mag zijn en hele fijne diepgang.
Dat was voor mij onwijs mooi om te ervaren.
De individuele oefeningen die je gaf maakte dat ik ook thuis aan de slag kon en bewust bezig kon zijn met dit proces. Ik koos voor de 16 gesprekken, omdat ik hier alles uit wilde halen en ik zou het zo weer doen!
En niet alleen ik ben onwijs tevreden hiermee, maar ook mijn omgeving zoals mijn partner. We beleven nu nog veel meer plezier, diepgang en verbinding, door hetgeen wat ik allemaal leerde bij Petrina.
Dankjewel voor al je liefdevolle wegwijzers naar een echtleven!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

A
17-08-2021

Ik was vanuit interesse en vakgebied op zoek naar de geloofsbeleving van KOPP-kinderen. In deze zoektocht kwam ik met jou in aanraking. We maakten een afspraak en wat bleek? Ik heb zelf ook KOPP-problematiek ontwikkeld als schoondochter van een psychisch zieke schoonmoeder. Tegelijkertijd ben ik ook KOPP-echtgenote. In deze wirwar van emoties en patronen bleek je een fijne en ervaren deskundige te zijn. Je hebt me geholpen om de kluwen rustig aan te ontrafelen zodat ik weer beter zicht kreeg op alle (aangeleerde) patronen en bewust kan handelen als situaties lastig zijn of als emoties opborrelen.

Het was voor mij heel fijn dat je  vanuit een christelijke identiteit handelt. Hierdoor spraken we elkaars “taal” en begreep je wat ik met uitdrukkingen of religieuze termen bedoelde.

Hierdoor kon je me ook wijzen op de rol die ik t.o.v. mijn schoonmoeder had aangenomen, namelijk als ‘Redder’. Je liet mij zien dat niet ik, maar Jezus de Redder van mijn schoonmoeder is. Dit gaf mij zoveel inzicht en rust dat ik die rol per direct (probeer) los te laten.

Petrina, je hebt waar nodig mij een spiegel voorgehouden: dit was best confronterend maar de liefdevolle wijze waarop je dit deed maakte dat ik het ook in liefde kon ontvangen.

Ik heb je ervaren als betrokken, liefdevol, met compassie, snel to-the-point.

Je bent een prettige persoonlijkheid. Ik heb me snel bij je op mijn gemak gevoeld ondanks dat we het online hebben gedaan. Je bent erg flexibel als het gaat over de tijd nemen. Je straalt rust en deskundigheid uit.

Jouw ‘spiegelneuronen’ werkten op volle toeren, daar hebben we het even kort over gehad. Omdat ik alleen je gezicht zag leidde het me soms wel wat af. Ik denk als we elkaar live hadden gesproken ik er minder last van had gehad.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

30-03-2021
Na online training: Emotioneel gezond leven

Blij ben ik dat ik daarna de één-op-één gesprekken met jou opgepakt hebt.
De emotie van het niet lief zijn en mislukt te zijn zit zo hoog. Nu door de gesprekken en de oefeningen kan ik dit meer loskoppelen.
Alhoewel er heel veel andere dingen ook ter sprake komen die moeilijk zijn /blijven. Het fijne is tijdens de gesprekken, ook de online gesprekken, dat ik voel dat je het snapt. De pijn, het verdriet om ouders, het niet krijgen van waardering.
Ik voel me gezien bij jou en dat is een belangrijk onderdeel van de gesprekken!  Ook al zijn de gesprekken in een hele drukke periode van ons leven. Blijkbaar is het nodig om al deze dingen tegelijk te doen?
Maar ook ervaar ik verbetering in mijn gedachten, zeker op gebied van eigen waarde.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Online training

30-03-2021
Emotioneel gezond leven

Ik deed deze training samen met mijn man en dat gaf voor ons een ook open gesprek over elkaars emoties.

Juist door de online training ervoeren we samen dat onze emoties zo diep zitten dat het alleen oppakken te weinig was. In deze training beschreef ik zinnen over mijn verdriet/spanning/strijd in mezelf rond schoonfamilie. De online training gaf mij wel nog meer durf en moed om te veranderen en uit de negatieve cirkel te willen stappen.

Proberen meer de positieve punten meer te zien.
Ik ben goed genoeg zoals ik ben.
Ik mag er zijn, God zorgt ook voor mij elke dag.

Het minder oordeel steeds over mezelf uitspreken is echt positief veranderd.

Ik lees nu nog de aantekeningen van toen door. Ik schreef toen waarom ik me verdrietig voelde: Het moe zijn van zoveel oordeel in mij, maar ook het oordeel van wat om me heen hangt van ouders, mensen om me heen. Ik merk dat ik dit nu wat makkelijker om kan draaien naar helpende gedachten/overtuigen voor mij.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

25-03-2021

Mijn ervaringen met Echt-Leven traject.
Door de gesprekken met Petrina werd ik me er steeds meer van bewust hoe mijn jeugd als KOPP kind mijn leven (heeft) beïnvloed. Dat verklaarde veel dingen waar ik tegenaan liep en die stress veroorzaken.

Ik leefde met een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, was streng voor mezelf, kon niet duidelijk grenzen aangeven en liet emoties niet toe.

In kleine stapjes leerde ik van Petrina hoe dit ontstaan is en wat ik kan doen om te leren hier anders mee om te gaan. Zodat ik meer zelfvertrouwen en zelfliefde krijg en gezonde grenzen kan stellen.

Het was een heftig proces, met uitgestelde rouw, ontdekkingen waarom iets mij triggerde, verwerking van gebeurtenissen uit het verleden,  leren herkennen van en omgaan met emoties.

Petrina luistert echt en haalt de essentie uit je woorden, ze stelt de juiste vragen, waardoor je verder en dieper komt.
Ik vond het niet moeilijk haar te vertrouwen en vertrouwelijke dingen met haar te delen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Echt-leven traject

05-12-2020

Ik heb veel aan het coachingstraject gehad.

Petrina kan goed luisteren en merkt ook non-verbale signalen goed op.

Ze leeft en denkt met je mee, straalt rust uit en is geduldig.
Ze neemt de tijd voor je en is echt aanwezig, dat merk je.

En ze schudt altijd wat toepasselijke oefeningen uit haar mouw, zodat je er ook tussen de afspraken mee verder kan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

Stefanie

De coaching van Petrina is echt life changing!

Een week lang ging ik van huilbui naar huilbui, gebukt onder een enorme lading stress. Ik trok mezelf dingen aan, die ik eigenlijk helemaal niet zo belangrijk vond. Dat zorgde voor nog meer emoties en vooral hardheid naar mezelf. Ik had een groot gevoel van machteloosheid en voelde me onbegrepen.

Petrina luisterde naar mijn verhaal en hoorde precies waar het knelpunt zat. Het was echt spot on. Ze leerde mij de situatie op een andere manier te bekijken en belangrijker nog, hoe ik de controle over mijn emoties kon behouden, zonder me door anderen of situaties uit het veld te laten slaan. Hierbij gaf ze me geweldige tools die ik elk moment kan inzetten wanneer dat nodig is.

Sinds deze coaching sessie kijk ik weer met een positieve blik naar het leven, zoals ik dat normaal gesproken altijd doe en kan ik weer lachen. Die huilbuien zijn verleden tijd. Ik voel de controle over mijn eigen leven en mijn emoties en dat voelt fantastisch. En dan was dit nog maar 1 sessie he, kun je nagaan wat een traject met je doet!

Petrina is een geweldige coach die niet alleen luistert maar ook echt hoort wat je zegt en met raad en daad klaar staat, zodat je weer echt kunt gaan leven!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

18-06-2020

K

Petrina wat jij mij bracht is erkenning voor mijn probleem, voor mijn ervaring in mijn situatie en… De kracht om toch voor mezelf te mogen kiezen.

Het resultaat is dat ik steeds meer mezelf aan het worden ben, ondanks alle tegenslagen, door deze verandering voel ik me er goed bij.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

19-05-2020

Petrina je geeft mij enorm veel handvaten waar ik op korte tijd al veel verder in mijn leven sta dan ik had durven denken.

Ik voel emotioneel me zelfstandiger en veerkrachtiger door met jou te praten. Hetgene wat je doet is je mij niet afhankelijk maken van jou, je zorgt dat ik geen therapie meer nodig heb, en dat ik mijn eigen basis kan terugvinden.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

05-05-2020

Ik heb Petrina een tekening gestuurd met 3 gouden bloemen.
Aan de hand daarvan wil ik het proces dat ik met haar heb doorlopen beschrijven:

 

De drie gouden bloemen staan voor de drie manieren waarop je mij ondersteund hebt:

 

1. Inzicht geven in mijn situatie
2. Moeilijke momenten verwerken met dankbaarheid
3. Ontdekken wat ik geleerd heb

 

De lucht en groene stelen en rode bloemen geven mijn proces weer.

 

Door onze gesprekken groeide ik en kon ik op diep niveau met je praten.
Ik werd door jou gehoord en gezien waardoor ik ook een aantal moeilijke momenten uit het verleden kon afsluiten. Op diep niveau spreken en gehoord en gezien worden…dat was lang geleden en fijn!

 

Je raadde mij een boek aan. Dat heb ik gekocht en bestudeerd. Waardoor ik veel processen in mijn verleden herkende en ontdekt hebt wat ik nodig heb voor volledig herstel

 

Met jou heb ik geleerd om mijn verleden niet meer als last te zien, maar te gebruiken om in het nu ervan te leren, groeien en te ontwikkelen. Ik wil graag samen met jou de laatste fase van mijn herstelproces afronden om weer gelukkig te leven met mijn gezin, vriendinnen en familie.

 

Bedankt Petrina

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

06-05-2020

Ik kwam bij je omdat ik zoveel last had van de relatie met mijn ouders. Het was mij aan het uitputten. Eigenlijk was ik boos en continu hun aan het willen overtuigen dat ze het anders moesten doen. Dat ze het verkeerd deden. En elke keer als ze niet anders deden… Dan werd ik nog bozer.

Ik ging naar jou omdat ik uitgeput was en wilde weten hoe ik onze relatie kon verbeteren. Niet wetende wat deze vraag mij zou brengen. Ik wilde het wel maar had nooit verwacht wat er gebeurd is.

Het heeft mij zo diep geraakt dat je telkens weer je aandacht legde bij mij. Mijn verhaal, mijn gevoel en daar vestigde jij je ook op met zoveel liefde. Ik was altijd aan het weglopen voor… Mezelf.

Dit was voor mij van binnen echt geen gemakkelijk proces. Maar ik kon dit aangaan door hoe jij dit deed. Met zoveel liefde, geduld en warmte. Dat zorgde dat ik mij ook vrij voelde om te mogen zijn met al mijn gevoelens. Want die konden hierdoor opeens gaan stromen en dat deden ze.

Toen ik bij je kwam was ik volledig uit verbinding met mezelf en was ik altijd aan het strijden. Door in verbinding met mezelf te komen en te leren hoe ik verbonden kan blijven, ook in moeilijke situaties, merk ik dat ik weer levensenergie heb, dat ik anders kijk naar mezelf en dat ik met meer zelfvertrouwen in het leven sta. Mijn strijden was niet vanuit zelfvertrouwen maar vanuit controle en angst.

Daarnaast is de relatie met mijn ouders veel meer in balans gekomen. Wanneer er moeilijke dingen zijn verwoord ik het nu kwetsbaar, of richt ik mij eerst op mezelf. Een wereld van verschil.

Jij leerde mij om mezelf te durven en kunnen zien. Daardoor durf ik nu ook mezelf te zijn. Zoveel dingen lagen eigenlijk altijd al in mij, maar werden afgeschermd door mijn reactie van strijden en vechten.

Wauw wat een nieuwe wereld heb je voor mij geopend!
Dat dit voor mij mogelijk was durfde ik niet eens te dromen…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

15-04-2020

Hoi Petrina,

De laatste sessie heeft van alles opgeruimd bij mij. Overtuigingen en zaken waardoor ik vast bleef zitten. Nu voel ik dat ik kan leven vanuit veel meer vertrouwen. Mijn zicht is nu verhelderd en opgeklaard.

Er is nog werk te verzetten, maar het is mij nu ook helder welke zaken dit zijn. Welke delen er nog mogen groeien in mij. En het voelt nu veel meer als haalbare stappen.

Het is heerlijk hoe simpel jij het kunt maken, tegelijk zo krachtig, waardoor ik in 1 gesprek al zoveel doorbraken kan ervaren.
Vooral ook je beeldspraak en het aansluiten bij wat ik uitspreek, het raakt mij en zet mij van binnen steeds verder in beweging.

Ik voel mij nu zoveel meer mezelf en een completer mens!
Met veel verlangen kijk ik uit naar ons volgende gesprek.
Nog steeds verbaasd over waar ik nu sta…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring 1 op 1 sessies

10-04-2020

Bedankt dat je mij en ons helpt Petrina. Dankzij jou heb ik zoveel andere perspectieven op mijn leven en mijn naasten. Op zo’n korte tijd!
Weet dat je een top coach bent.
Echt verbazend!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

08-04-2020
Rianne

Petrina bijzonder hoe je mij door mijn proces heen loods. Waarin ik mij telkens iets meer veilig voel. Met en bij mezelf.

Elke keer verbaas ik mezelf weer. Doordat ik anders naar zaken kijk, anders gesprekken voer en ook veel meer durf te leven.

En iets heel nieuws: Ik durf weer te dromen.

Dat komt echt doordat je mij hebt laten ervaren en beleven dat het leven voor mij mogelijk is. Dat het veilig is. En dat alles klaar staat. En het voor mij is, en aan mij is, om het te durven genieten.
Jij hebt mij dat in stapjes op een veilige manier laten beleven en ervaren.

Ik ga verder dromen en, zoals jij mij hebt geleerd, ook op te schrijven. Zodat ik kan kijken welke dromen er uit gaan komen.

Ik leef!
Duizendmaal dank

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Online training

31-03-2020

Ik heb mezelf gegeven wat ik voelde dat ik nodig had, de training: Emotioneel gezond leven.

Ik ben nu, na 1 module al verbaast. Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik emoties met elkaar verward heb. Door deze module begrijp ik waardoor dit is ontstaan en daardoor snap ik mezelf nu veel beter. Waarom ik reageer en handel zoals ik doe, als ik bepaalde emoties ervaar. Je hebt dit heel helder bij mij weten aanraken. En ik voelde dit intens…

Niet eerder wist ik dat ik zo bang was. Laat staan waarvoor. Maar mijn handelen wilt mij beschermen voor mijn angst.

Je hebt mijn verlangen om te mogen groeien aangewakkerd. En door je video voel ik vertrouwen dat ik ook emotioneel gezond kan gaan leven. Dat ik dit kan oefenen en toe eigenen. De video hielp mij ook om tot mijn kern te komen en de opdrachten te kunnen maken.

Ik voel dat er nu al van alles in beweging is gebracht.
Daarnaast voelt het voor mij nu als erkenning naar mezelf, doordat ik mezelf nu beter begrijp.

Het was voor mij mooi afgestemd qua hoeveelheid.
Ik voel nu al zoveel dankbaarheid.
Mooi dat je dit gemaakt hebt!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

28-03-2020

Ik vond het wederom een heel mooi gesprek afgelopen woensdag. Het biedt me een heel andere kijk op zaken.

Je schenkt mij een positieve kijk. Zonder oordeel en vanuit rust. Daardoor durf ik te delen met jou wat ik eigenlijk nooit bespreek met anderen.
Ik voel mij nu krachtig en merk dat ik nu ook zelf anders kijk.

Ik ben je dankbaar voor dat je dit doet en hoe je dit doet.
Je veranderd mijn leven en mijn kijk op het leven.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

26-03-2020

Petrina ik vind het verbazingwekkend wat voor shift je in mij op 1 uur kan bewerkstelligen.

Je straalt en je hebt liefde te over en je hebt het vreugdevolle en het mooie in mij aangewakkerd.

Duizendmaal dank je!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

25-03-2020

Petrina ook al is het door Skype ik voel zoveel verbondenheid.

Wat jij doet heb ik nog nooit ervaren. Zoveel aanwezigheid en liefde. De rust maar zeker ook de helderheid.
Je laat mij nadenken en voelen tegelijk. Die twee samen. Je werkt als een spiegel voor mij.
Verhelderend ja dat is het woord en dat ben jij!

Ik weet niet waardoor maar bij jou durf ik topics te brengen die ik nooit verteld hebt. Waar ik mee zat en geen antwoorden op vond. Dat maakte mij onrustig.
En jij brengt de rust weer helemaal terug.
Maar ook de kracht en het vertrouwen.

Nu voel ik het zelf: Vertrouwen
Jij doet wat je zegt en ik voel het nu: Echt-leven
Het is precies de kern.

En dat in 2 gesprekken. Ik ben erover verbaasd

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

13-03-2020
Saskia

Petrina,

Ik was heel blij dat je ervoor open stond om met mij in gesprek te gaan. Ik vond het heel spannend om uit te reiken.

En toen we eenmaal met elkaar spraken: Het voelde zo goed!

Zo zonder veroordeling
Zo spreken op gelijkwaardig niveau

Het ongelofelijke vertrouwen dat doorstraalde. Het vertrouwen dat er licht na mijn duisternis is en zal zijn.

Maar bovenal voelde het gewoon goed. Ik noemde mijn vraag waar ik al bijna een jaar mee stoei, en binnen 1 minuut wist ik intern wat mijn weg ging zijn. Heel bijzonder, echt waar!
Ik ben heel dankbaar dat onze paden kruisen…

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: Online training

12-11-2019

Ik ben gestart in juli met de training: Respectvol omgaan met grenzen. De training bestond uit 4 sessies maar eigenlijk uit veel meer dan dat. Er was nog iets naast de sessies:

Petrina is een groot voorbeeld gebleken!

We hadden een afspraak staan in augustus en door overlijden van een familie lid heeft ze deze sessie verplaatst. Hoe ze dit deed was voor mij zo goed.

Wat ik in onze eerste afspraak geleerd had, dat doet Petrina ook zelf voor. Daardoor kreeg ik vertrouwen dat ik dit ook kan. Ik oefende ermee. Op welke manier voelt het fijn. En doordat Petrina ons gesprek verplaatste werd ik mij opeens bewust: Hoe geven andere mensen hun grenzen aan? Wat voel ik daar eigenlijk bij?

Ik was bang dat ik egoïstisch zou worden. Daarom kreeg ik op het einde een leuke opdracht mee. Mensen om mij heen vinden het nu fijner om dingen te vragen. Omdat ze weten dat ik het doe als ik wil en kan. En zelf lig ik niet meer s’nachts wakker omdat ik opzie tegen morgen. Ik heb rust, tijd voor mezelf en een diepere sociale contacten.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

23-10-2019

Ik ben bij Petrina gekomen voor het KOPP kracht traject. Een vriendin van mij had haar gezien op Facebook en wist: Ja dat is echt iets wat mij zou helpen. Ik stuurde Petrina een mail en daarop hadden we een telefoon gesprek: En Petrina kon zo goed luisteren!

Na een kennismaking begon mijn traject. Ik startte met werken op de thema’s:

Verkeerd aangeleerde patronen. Het lukte mij niet om het anders te doen.
Zelfvertrouwen die laag door wat ik thuis over mezelf leerde.
Vrede krijgen met wat er allemaal is gebeurd. Petrina had het over vrede met je verleden en ik voelde zo’n verlangen.
Grenzen communiceren. Ik voelde ze wel maar of ik deelde ze niet of ik deelde ze veel te hard.

Ik zat zo met mezelf in de knoop en ik dacht niet te weten waar ik moest beginnen en of het ooit wel zal lukken.

Na 5 sessies en nog 1 extra ingeboekt nagesprek na een maand is er zoveel verschil. Ik heb inzicht gekregen waardoor mijn patronen zijn ontstaan die niet goed waren. Samen met Petrina heb ik mogen ervaren wat mijn stappen waren om hier verandering in te krijgen. Nu zie ik wat er wel lukt. Iets wat ik eerder niet zag. Waardoor ik de handdoek in de ring gooide. Na mijn KOPP kracht traject ben ik nog weleens in het oude patroon gestapt. Maar veel korter en ik kan eruit zonder mezelf te kwetsen en moeilijk te maken. Ik merkte dat dit mij al vertrouwen gaf in mezelf.

Ik ontdekte dat wat ik doe helemaal niet raar. Het was zo fijn bij Petrina, zo zonder oordeel en ze had fijne oefeningen die mij lieten zien wat ik kan en hoe ik mezelf kan omarmen. Niet alleen wat mooi is maar ook waar ik nog mag groeien of wat ik niet kan. Ik vecht niet meer tegen mezelf. En ook niet meer tegen mijn verleden.

Ik ben zo blij dat dit op mijn pad gekomen is. In mijn leven heb ik al 12 verschillende hulpverleners gesproken, ik deed mijn verhaal en ging weer verder. Wat Petrina doet, zo compleet, zo aanwezig, zo rustig maar absoluut heel krachtig. Ik heb dit nog niet eerder tegengekomen.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: online training

Marijke

Ik had mij ingeschreven voor de Respectvol grenzen aangeven training. Al langere tijd merkte ik dat ik in moeilijke situaties precies hetzelfde deed als wat ik deed in mijn gezin. Ik schoof mezelf telkens opzij. Voor mij was het meest belangrijke: Dat anderen zich goed voelde.

Ik kon niet meer verder, liep vast op mijn werk en ook in mijn relatie.

Petrina gaf mij krachtige oefeningen en liet mij voelen wat er bij mij past. Ik ontdekte welke zaken ervoor zorgde dat ik mezelf opzij schoof.

Nu heb ik geleerd dat ik gelijkwaardig ben en dat ik niemand help als ik mezelf opzij zet. Nu doe ik niet langer mezelf tekort en merk ik dat ik daardoor ook andere niet meer tekort doe. Ik voel mij krachtiger, meer in balans en sta heel anders in relaties. De situaties op mijn werk zijn tot nu toe niet meer voorgekomen en vorige week kreeg ik het mooiste compliment, van mijn collega:

Je bent zo moedig ik ben blij dat je nu jezelf bent en durft te zijn. Nu kan ik je pas echt leren kennen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

Andre

Ik melde mij bij Petrina aan voor het KOPP kracht traject omdat ik door mijn vriendin werd gewezen op haar website. Daar zag ik de vlogs en kwam ik erachter dat ik KOPP volwassene ben. Ik wist helemaal niet dat het een naam heeft en wat er bij kwam kijken. Maar merkte wel in mijn leven dat dingen niet lekker liepen.

Zelf had ik last van mijn emoties, deze kropte ik op in mezelf. Ook sloot ik mezelf af voor mensen om mij heen op zo’n moment. Zo zette ik als het ware een muur tussen mij en mijn vriendin. Terwijl ik dat juist niet wilde.

Ook vond ik het lastig om goed om te gaan met de dingen die spelen in mijn gezin. Door het gezin van mijn vriendin zag ik pas echt hoe ‘anders’ het bij mij was. Daar had ik moeite mee.

In de 5 sessies bij Petrina ben ik echt verbaast! Dat ik zover zou komen had ik niet kunnen bedenken. Ik kreeg heldere uitleg maar ook fijne handvatten mee. En wat ik heel fijn vond?!

Ze maakte van al onze gesprekken fijne verslagen. Deze heb ik allemaal en kan ik er dus altijd nog even bij pakken. Ik sta nu emotioneel stabiel in het leven. Kan als ik emotioneel ben juist mensen toelaten waar ik van hou en heb geleerd om verantwoordelijkheid te pakken voor mezelf. Zowel voor wat ik doe als voor wat het leven op mijn pad brengt, om daarmee aan de slag te gaan. Ik durf!

Petrina dank je wel voor je luisterend oor, dat je mij zo begreep en mij durfde te confronteren met mezelf waardoor ik nieuwe wegen leerde ontdekken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: huidige online training

01-04-2019

Training respectvol omgaan met grenzen

Ik ben blij dat ik bij jou terecht ben gekomen. De gesprekken die we hebben gehad zijn hierbij van grote waarde geweest en ik wil je dan ook nogmaals heel erg hartelijk danken voor je hulp.

Het warme welkom en de prettige gesprekken deden mij uitkijken naar de volgende sessie.

Je leerde mij op een andere manier naar mezelf kijken. De manier van aanpak lekker direct, neus op de feiten, spiegel voorhouden, deskundig, no-nonsense en de oefeningen die we deden hielpen mij daarbij. De handvatten die je mij hebt aangereikt, probeer ik toe te passen en daar blijf ik hopelijk nog lang profijt van houden!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

27-03-2019

Met vertrouwen de toekomst in

Petrina je zet jouw ervaringen zo mooi in. Hiermee liet je mij zien hoe jij jezelf in liefde kon omarmen om zo echt te leven. Welke keuzes er zijn en hoe het ook kan.

Wat ik erg fijn vond is dat je tips mee gaf aan in ons laatste gesprek. Dat gaf mij vertrouwen voor de toekomst. Mocht ik terug vallen kan ik hiernaar terug grijpen. En… het is mij al een keer gelukt met die tips dus ik weet dat het werkt.

Je luisterende oor en aanwezigheid heb ik als heel fijn ervaren.

Je liep niet weg voor mijn emoties en haalde mij er niet uit.

Ik mocht er helemaal zijn. En voelde die ruimte en je aanwezigheid.

Dank je wel voor je liefdevolle coaching!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

27-03-2019

“Ik ben waardevol en kostbaar”

Een fijne praktijk/coach waarin in alle eerlijkheid en openheid op een ontspannen manier in huiskamer setting gesprekken gevoerd konden worden.

Ik kreeg goede feedback en ben tot veel nieuwe inzichten gekomen.

Ik ben kostbaar en van waarde, en zo deze praktijk/coach ook!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ervaring: 1 op 1 sessies

17-12-2018

“Door God op mijn pad gebracht”

Ik zocht een Christelijke coach;
Vader God bracht Petrina Haak door Powervrouwen op mijn pad. Op haar site: Echt- leven luisterde en las ik naar haar blogs en vlogs. Wat me aansprak was haar rust, haar uitstraling , haar kwetsbare eerlijkheid, maar vooral dat ze leeft in Samen Zijn met onze Heer.

Ik wilde haar graag als coach voor herstel in een roerige periode in mijn leven. Alleen een uur rijden; dat is toch wel ver!

Onze keuze om te coachen via Skype was voor ons allebei nieuw maar bevalt zoooo goed.

Het voelt alsof je gewoon bij elkaar zit. Vertrouwd, veilig, praat heel gemakkelijk. Daarbij luistert ze goed, geeft fijn professioneel advies met Bijbelse voorbeelden en gebed.

Een aanrader!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~