Vlog 22: KOPP op bemoediging 6

Speciaal voor jou. Als je de moedige stap gezet hebt om van overleven naar Echt-leven te gaan! Dit is een heel proces.

Ik wil dat je vol kan houden en dat je het niet zo alleen hoeft te doen! Daarom een bemoediging vanuit mij. Je bent precies goed voor jouw leven!

Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 21: Hoe ik van overleven naar Echt-leven ben gegaan

In deze video deel ik mijn eigen ervaring. Zo vertel ik jullie over mijn 3 grootste worstelingen. Want zelf had ik als KOPP kind echt overlevingspatronen. Die uiteindelijk hebben veel gedaan bij mij. Lang zorgde ze dat ik ‘veilig’ kon overleven met een psychisch zieke ouder. Daarna ging het pas opvallen hoe het mij eigenlijk aan het afbreken was.

Misschien herken je, één of meerdere, van de worstelingen, daarom deel ik mijn persoonlijke ervaringen. Je vindt in deze vlog 3 tips die mij hebben geholpen.

Best spannend om zo een deel van mijn verhaal de wereld in te sturen. Wil je mij helpen? Stuur dan een reactie naar mijn mail: petrina@echt-leven.nl of laat een reactie achter in mijn contactformulier. Het is leuk om te mogen horen wat mijn video met je heeft gedaan.

Vlog 20: Wat is KOPP?

In deze vlog leg ik uit waar KOPP voor staat. KOPP staat voor: Kind van Ouder met Psychische Problemen

Daarnaast ook waarom het zo belangrijk is om dat te weten. KOPP is geen:

Stoornis
Ziekte
Probleem

Weten dat je bij deze groep hoort? Dat kan ervoor zorgen dat puzzelstukjes op z’n plek vallen.
Schaamte, schuldgevoelens en twijfel wegnemen.

Leuk als je een reactie achterlaat onder deze vlog! Of als je deze vlog deelt, waardoor er nog meer mensen van weten.

Hoe jij ook bent opgegroeid. Ik weet dat het mogelijk is: Echt-leven waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 19: De rollen van een KOPP kind

Wanneer je opgegroeid bent met psychisch zieke ouder(s) dan is het heel logisch als je bepaalde rollen aan op je nam in het gezin. In deze vlog deel ik de 4 rollen.

Herken jij je in 1 van deze rollen?

Dan kan het zomaar zijn dat je, nu je volwassen bent, nog steeds heel makkelijk in deze rol schiet. Ook al wil je dat niet meer. Want nu kan het je op gaan breken. Vooral omdat het niet meer nodig is. Het kan ervoor zorgen dat je grenzeloos bent. Het kan ervoor zorgen dat je dominant overkomt. Het kan ervoor zorgen dat je niet meer serieus genomen wordt. Het kan ervoor zorgen dat je gebukt gaat onder alle schuld.

Weet dat er hulp is. Je hebt het zolang alleen gedaan. Ik weet wat het is. Ooit zat ik vast in rol nummer 1 die ik bespreek. Gelukkig kan ik zeggen dat ik daaruit ben losgekomen. Nog steeds mag ik ervoor kiezen als ik dat wil. Maar het gaat niet meer automatisch. Daardoor heb ik vrijheid terug. Ja het maakt een belangrijke stap om echt te leven. En daar kan ik nu jou bij helpen!

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 18: Complimenten aannemen

Complimenten aannemen is helemaal niet vanzelf sprekend als je bent opgegroeid in een KOPP gezin. Als je niet gezien werd. Of als er niet gewaardeerd werd wat je deed dan kan het moeilijk zijn. Want meent die ander het wel? En wat nu als je een compliment gaat geloven en het klopt helemaal niet? Of doordat je negatief over jezelf denkt kan je niet eens geloven dat iemand anders positief denkt over jou.

Complimenten zijn kleine geschenken.
Durf jij ze uit te pakken?

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 17: Respectvol omgaan met grenzen

In deze blog deel ik de reden waarom ik deze training heb opgezet. Respectvol omgaan met grenzen maakt zoveel verschil in je leven!

Tot 28 februari 2019 kun je meedoen met de winactie.

Daarna kan je uiteraard nog inschrijven voor deze training waarin je in 4 lessen leert om respectvol om te gaan met grenzen. Ook hierin weer de boodschap speciaal voor jou als je opgegroeid bent in een gezin met psychisch zieke ouder(s) of verslaafde ouder(s)! Speciaal voor volwassenen KOPP kinderen.

Het kan:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Wil je mijn vlogs niet missen? Abboneer dan op mijn kanaal!

Vlog 16: KOPP op bemoeding 5

Blijf op je eigen pad!

In deze vlog vindt je 3 oefeningen om op jouw pad te blijven

Effen de weg waarover je gaat.
Dan loop jij met vaste tred.
Wijk niet uit naar links.
Wijk niet uit naar rechts.
Wijk alleen uit voor het kwade.

Er kunnen dingen zijn waardoor jij je pad verlaat. In deze vlog noem ik daar voorbeelden bij.

Lukt het jou om je eigen pad te blijven volgen?
Welke dingen kunnen ervoor zorgen dat je jouw pad verlaat?

Vlog 15: Mezelf voorstellen

Nu ik al verschillende vlogs heb gedeeld, wil ik mezelf aan jullie voorstellen. In deze vlog vindt je informatie over mij.

Bijvoorbeeld:

Waarom ik mijn doelgroep heb gekozen.
Welke opleiding ik gedaan heb.
Wat voor mij de sleutel was om van overleven naar Echt-leven te gaan.

Maar ook kwetsbare persoonlijke dingen, zoals de sterke overtuiging die over mijn leven lag:

Ik ben niets, ik kan niets, en zal ook nooit iets worden…

Nu weet ik wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Nu voel ik mij vrij om keuzes te mogen maken en te mogen zijn zoals ik ben.

Herken jij je hierin?
Neem gerust contact met mij op via mijn website
www.echt-leven.nl

Want ook in jou zit alles om echt te leven!
Dat gun ik jou ook:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Vlog 14: Relaties aangaan deel 2

In deze vlog ga ik verder waar ik vorige keer over relaties aangaan was gestopt. De vraag waar ik antwoord op geef is: kun je met verlatingsangst of bindingsangst gezonde relaties aangaan?

Ik neem jullie mee door drie stappen:

Onderzoek je angst
Deel je hart
Je bent gemaakt voor verbondenheid

Ik gun het jou zo. Want dat is:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 13: KOPP op #bemoediging4

Let goed op wat je denkt!

Dat waar jij je aandacht op richt? Dat zal groeien. Vaak zijn wij niet zo bewust van welke gedachten die wij koesteren. Of die door ons heen gaan. Toch heeft het veel invloed op ons leven!
Daarom lees ik uit Filippenzen 4: 8

In deze vlog vertel ik dat je gedachten kunnen gaan als een rivier. Die stroomt. Maar stroomt de waarheid doorheen?

Schrijf eens op welke gedachten je hebt over jezelf, over je leven, of over je verleden/heden/toekomst! Waar richt jij je aandacht op? Zoek bij alle dingen die je nu hebt opgeschreven de waarheid eens op… Zodat de rivier die stroomt gevuld kan worden met Gods gedachten, Gods beeld en Zijn waarheid!

Wil je mijn vlogs niet missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Ik hoor je graag!


Vlog 12: Relaties aangaan

Relaties aangaan en gezond houden. Het is een uitdaging. Zeker als je opgegroeid bent in een KOPP gezin…
 
Mogelijk trek je juist verkeerde relaties aan. Wordt je slecht behandeld of behandel jij de ander niet goed. Ongezonde relaties. Doordat dat is wat je hebt geleerd. Overtuigingen en patronen uit de ouder – kind relatie neem je mee. Naar alle andere relaties die je aangaat.
 
Het kan ook zijn dat je tegen verlatingsangst of bindings-hechtingsangst aan loopt. Muren om je hart of om jou als persoon om je te beschermen tegen de bedreiging van mogelijk (weer) in de steek gelaten worden.
 
Relaties aangaan neemt kwetsbaarheid met zich mee. Vertrouw jij jezelf? Vertrouw jij de ander? Het is belangrijk om een gezonde relatie te kunnen bouwen.
 
Herken jij jezelf in deze vlog? Heb je moeite met relatie (aangaan)? Twijfel dan niet en stuur een bericht. Ik wil je graag begeleiden en helpen!
 
Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 11: KOPP op #bemoediging 3

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Vandaag een bemoediging voor als je ontevreden bent met wat je in de spiegel ziet. Vaak is het maar een onderdeel waar je niet tevreden over bent. Durf je naar het hele plaatje te kijken? Vertel jezelf, je spiegelbeeld, maar eens wat je mooi vindt. Net zolang tot je met dankbaarheid en tevreden in de spiegel kan kijken. Naar alles wat jij wel hebt!

Je bent het waard om tevreden en dankbaar te kijken naar de spiegel.

Ps: Wil je mijn vlogs niet missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Weet je bemoedigd in jouw proces!

Vlog 10: Eenzaamheid

Eenzaamheid raakt veel mensen. Deze week is het de week tegen de eenzaamheid en daarom vond ik dit het moment om dit onderwerp te bespreken.
 
In deze vlog leg ik verschillende vormen van eenzaamheid uit.
 
Iedereen is weleens eenzaam. Gelukkig is dit bij de meeste mensen van voorbijgaande aard. Wanneer de eenzaamheid heel sterk wordt ervaren of als het lang aanhoud, is er sprake van een probleem. Voor iedereen is een andere weg nodig om uit de eenzaamheid te komen.
 
Ben jij eenzaam? En is er niemand waarmee je hierover kan/wil of durft te spreken?
 
Wacht dan niet en neem contact met mij op!

Vlog  9: KOPP op #bemoediging 2

Vandaag een bemoediging voor jullie die mij heel veel heeft geholpen. Wat een bijzondere boodschap is er te vinden in de Bijbel. Deze vlog kijk ik met jullie naar het leven van Jozef!

Hij ondervond vele tegenslagen in zijn leven. Het is leerzaam om in zijn leven te mogen zien hoe God daar dwars doorheen aan het werk is. Aan het werk om mensen te redden, om het kwade te overwinnen. Het laat ons zien dat God:

Bij ons is als wij in een put vallen, wanneer alle zekerheden onder ons weg zakken. Hij is erbij!
Bij ons is als we verkocht, verraden of afgewezen worden. Hij is erbij!
Bij ons is als we een lange reis gaan, een proces, waarin we alles kwijt raken en verlaten wat we lief hadden. Hij is erbij!
Bij ons is als wij uitgebuit worden, onmenselijk behandeld worden of ons slaaf voelen van ….. (vul maar in: werk/vrienden/familie/etc) Hij is erbij
Bij ons is als wij in onze gevangenis terecht komen. Veroordeeld, terecht of onterecht. Door gewone medeburgers of een echte rechter…. Hij is erbij!

Al deze drama’s gebruikt God niet om ons kapot te maken. Maar het is een trainingsschool om precies te groeien zoals wij nodig hebben. Om juist op die plaats te komen waar wij moeten zijn. Of om juist op die tijd te kunnen wat God van ons vraagt. Om mensen te redden! Net zoals Jozef!

Het zijn geen mensen die regeren. Het is God alleen!

Wil je mijn vlogs niet missen? Dan kan je je ook abonneren op mijn kanaal. Weet je bemoedigt in jouw proces!

Vlog 8: Zelfliefde

Een onderwerp waar al veel over geschreven en gesproken is. Ik geloof dat liefde één van de sleutels is naar echt leven! Dat het iets met de mens doet, dat zien wij vooral wanneer mensen verliefd zijn of van elkaar houden. Het veranderd je van binnenuit! Dat is ook met zelfliefde.

Wanneer jij jezelf lief hebt, opbouwt en geeft wat je nodig hebt… Dan kun jij volledig toevoegen waarvoor je gemaakt bent. Liefde!

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 7: KOPP op #1ste bemoediging

Hierbij mijn eerste vlog om je te bemoediging in je proces. Als je de stap gezet hebt om je verleden onder ogen te zien en een eigen, pure en echte toekomst tegemoet te gaan dan gebeurt er heel veel. Ik heb persoonlijk ervaring met dat proces. En deel in deze KOPP op vlogs tips en bemoedigingen die mij geholpen hebben.

Laat je mij weten wat deze vlog met jou gedaan heeft? Wat je ervan vindt? Wanneer je graag hulp wilt in je proces kan je mij altijd bereiken via mijn mail: info@echt-leven.nl

KOPP = Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen


Vlog 6: Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

In deze vlog gaat het over de achtergrond achter mijn praktijknaam en mijn slogan: Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt! Want wanneer je opgroeit in een KOPP gezin (Kind van Ouder met Psychische problemen) dan heb je vaak al veel overleeft. In het heden kan dit nog je leven beïnvloeden of zelfs belemmeren.

Als je die hele situatie doorleeft hebt kan je het achter je zetten, als een waardevol hoofdstuk van je leven. Het mag er zijn, het hoort bij jou. Pas dan alleen lukt het ook. Niet eerder! Herken jij dit in jouw leven?

Laat mij gerust weten wat deze vlog met jou heeft gedaan. Ik vind het erg leuk om verbinding te maken met jou! info@echt-leven.nl

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 5: De reis naar veilige hechting

In deze vlog ga ik dieper in op wat je kunt doen om in beweging te komen naar een veilige hechting. Wanneer jij ervaart dat je jezelf, de ander of mogelijk beide niet kan vertrouwen, dan heeft dit veel invloed op jouw leven (en zelfs ook op het leven van de mensen om jou heen).

In deze vlog stel ik vragen, om zo de antwoorden, die al in jou zitten, uit te dagen om naar boven te komen. Om gehoord te gaan worden. Je bent het waard! echt-leven…waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Is het jou gelukt om in beweging te komen? En lukte het jou, om jezelf te geven, wat je innerlijke kind nodig heeft? Wat doet dit met jou? Laat het gerust weten, ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 4: Hechting

14-07-2018

In deze vlog vindt je uitleg over de 4 hechtingsstijlen. Het is erg belangrijk om te weten welke stijl jij hebt. Tegelijk kan dit confronterend zijn om bewust van te worden. Herken jij welke hechtingsstijl jij nu hebt?

Vlog 3: Hoe wordt onzekerheid jouw kracht?

07-07-2018

Onzekerheid een kracht? Helaas bij veel mensen niet. Toch kan je deze kwaliteit gebruiken op een manier dat het je helpt. Dat onzekerheid je in beweging zet en in balans brengt. Wanneer onzekerheid je verlamd en gevangen houdt? Dan is er iets dat ontbreekt in je leven. In dit filmpje zal je ontdekken wat ik ontdekte dat er ontbrak. Ik geef je ook 3 waardevolle tips! Is onzekerheid jouw kracht? Of is dit nog je valkuil, of nog erger….jouw gevangenis?

Vlog 2: Zorgen voor jezelf

30-06-2018

Veel mensen die opgroeiden in een gezin, waarbij één of beide ouders psychisch ziek zijn, kunnen uitstekend voor andere mensen zorgen. Het is een bijzonder ontwikkelde kracht geworden. Tegelijk vinden veel van deze groep mensen het heel moeilijk om in balans te komen. Een balans tussen zorgen voor de ander en zichzelf. Heel makkelijk kan je gaan leven in dienst van….. Toch ben jij net zo belangrijk. In dit filmpje vindt je een mooie tip om makkelijker voor jezelf te kunnen gaan zorgen. Wil je weten wat de (overlevings)rollen zijn? Kijk dan mijn andere filmpje. Om op de hoogte te blijven, kan je je ook abonneren op mijn kanaal.

Vlog 1: Opgroeien in een KOPP gezin

24-06-2018

Wat doet het met een kind om op te groeien in een gezin waarbij, één of beide ouders, psychisch ziek zijn? In deze vlog vindt je informatie over overlevingsrollen met uitleg. Het is erg belangrijk om te weten welke rol jij op je nam, of misschien nog steeds hebt. Want de rol die jij op je nam die zegt iets over jou als persoon! Mag ik jou coachen? Ben jij klaar voor: Echt leven? Waarbij jouw verleden je toekomst niet meer bepaalt. Maak dan een afspraak op: