Vlog 14: Relaties aangaan deel 2

In deze vlog ga ik verder waar ik vorige keer over relaties aangaan was gestopt. De vraag waar ik antwoord op geef is: kun je met verlatingsangst of bindingsangst gezonde relaties aangaan?

Ik neem jullie mee door drie stappen:

Onderzoek je angst
Deel je hart
Je bent gemaakt voor verbondenheid

Ik gun het jou zo. Want dat is:

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 13: KOPP op #bemoediging4

Let goed op wat je denkt!

Dat waar jij je aandacht op richt? Dat zal groeien. Vaak zijn wij niet zo bewust van welke gedachten die wij koesteren. Of die door ons heen gaan. Toch heeft het veel invloed op ons leven!
Daarom lees ik uit Filippenzen 4: 8

In deze vlog vertel ik dat je gedachten kunnen gaan als een rivier. Die stroomt. Maar stroomt de waarheid doorheen?

Schrijf eens op welke gedachten je hebt over jezelf, over je leven, of over je verleden/heden/toekomst! Waar richt jij je aandacht op? Zoek bij alle dingen die je nu hebt opgeschreven de waarheid eens op… Zodat de rivier die stroomt gevuld kan worden met Gods gedachten, Gods beeld en Zijn waarheid!

Wil je mijn vlogs niet missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Ik hoor je graag!


Vlog 12: Relaties aangaan

 

Relaties aangaan en gezond houden. Het is een uitdaging. Zeker als je opgegroeid bent in een KOPP gezin…
 
Mogelijk trek je juist verkeerde relaties aan. Wordt je slecht behandeld of behandel jij de ander niet goed. Ongezonde relaties. Doordat dat is wat je hebt geleerd. Overtuigingen en patronen uit de ouder – kind relatie neem je mee. Naar alle andere relaties die je aangaat.
 
Het kan ook zijn dat je tegen verlatingsangst of bindings-hechtingsangst aan loopt. Muren om je hart of om jou als persoon om je te beschermen tegen de bedreiging van mogelijk (weer) in de steek gelaten worden.
 
Relaties aangaan neemt kwetsbaarheid met zich mee. Vertrouw jij jezelf? Vertrouw jij de ander? Het is belangrijk om een gezonde relatie te kunnen bouwen.
 
Herken jij jezelf in deze vlog? Heb je moeite met relatie (aangaan)? Twijfel dan niet en stuur een bericht. Ik wil je graag begeleiden en helpen!
 
Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

Vlog 11: KOPP op #bemoediging 3

Wat zie jij als je in de spiegel kijkt?

Vandaag een bemoediging voor als je ontevreden bent met wat je in de spiegel ziet. Vaak is het maar een onderdeel waar je niet tevreden over bent. Durf je naar het hele plaatje te kijken? Vertel jezelf, je spiegelbeeld, maar eens wat je mooi vindt. Net zolang tot je met dankbaarheid en tevreden in de spiegel kan kijken. Naar alles wat jij wel hebt!

Je bent het waard om tevreden en dankbaar te kijken naar de spiegel.

Ps: Wil je mijn vlogs niet missen? Abonneer je dan op mijn kanaal. Weet je bemoedigd in jouw proces!

Vlog 10: Eenzaamheid

Eenzaamheid raakt veel mensen. Deze week is het de week tegen de eenzaamheid en daarom vond ik dit het moment om dit onderwerp te bespreken.
 
In deze vlog leg ik verschillende vormen van eenzaamheid uit.
 
Iedereen is weleens eenzaam. Gelukkig is dit bij de meeste mensen van voorbijgaande aard. Wanneer de eenzaamheid heel sterk wordt ervaren of als het lang aanhoud, is er sprake van een probleem. Voor iedereen is een andere weg nodig om uit de eenzaamheid te komen.
 
Ben jij eenzaam? En is er niemand waarmee je hierover kan/wil of durft te spreken?
 
Wacht dan niet en neem contact met mij op!

Vlog  9: KOPP op #bemoediging 2

Vandaag een bemoediging voor jullie die mij heel veel heeft geholpen. Wat een bijzondere boodschap is er te vinden in de Bijbel. Deze vlog kijk ik met jullie naar het leven van Jozef!

Hij ondervond vele tegenslagen in zijn leven. Het is leerzaam om in zijn leven te mogen zien hoe God daar dwars doorheen aan het werk is. Aan het werk om mensen te redden, om het kwade te overwinnen. Het laat ons zien dat God:

Bij ons is als wij in een put vallen, wanneer alle zekerheden onder ons weg zakken. Hij is erbij!
Bij ons is als we verkocht, verraden of afgewezen worden. Hij is erbij!
Bij ons is als we een lange reis gaan, een proces, waarin we alles kwijt raken en verlaten wat we lief hadden. Hij is erbij!
Bij ons is als wij uitgebuit worden, onmenselijk behandeld worden of ons slaaf voelen van ….. (vul maar in: werk/vrienden/familie/etc) Hij is erbij
Bij ons is als wij in onze gevangenis terecht komen. Veroordeeld, terecht of onterecht. Door gewone medeburgers of een echte rechter…. Hij is erbij!

Al deze drama’s gebruikt God niet om ons kapot te maken. Maar het is een trainingsschool om precies te groeien zoals wij nodig hebben. Om juist op die plaats te komen waar wij moeten zijn. Of om juist op die tijd te kunnen wat God van ons vraagt. Om mensen te redden! Net zoals Jozef!

Het zijn geen mensen die regeren. Het is God alleen!

Wil je mijn vlogs niet missen? Dan kan je je ook abonneren op mijn kanaal. Weet je bemoedigt in jouw proces!

Vlog 8: Zelfliefde

Een onderwerp waar al veel over geschreven en gesproken is. Ik geloof dat liefde één van de sleutels is naar echt leven! Dat het iets met de mens doet, dat zien wij vooral wanneer mensen verliefd zijn of van elkaar houden. Het veranderd je van binnenuit! Dat is ook met zelfliefde.

Wanneer jij jezelf lief hebt, opbouwt en geeft wat je nodig hebt… Dan kun jij volledig toevoegen waarvoor je gemaakt bent. Liefde!

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 7: KOPP op #1ste bemoediging

Hierbij mijn eerste vlog om je te bemoediging in je proces. Als je de stap gezet hebt om je verleden onder ogen te zien en een eigen, pure en echte toekomst tegemoet te gaan dan gebeurt er heel veel. Ik heb persoonlijk ervaring met dat proces. En deel in deze KOPP op vlogs tips en bemoedigingen die mij geholpen hebben.

Laat je mij weten wat deze vlog met jou gedaan heeft? Wat je ervan vindt? Wanneer je graag hulp wilt in je proces kan je mij altijd bereiken via mijn mail: info@echt-leven.nl

KOPP = Kind van Ouder(s) met Psychische Problemen


Vlog 6: Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt

In deze vlog gaat het over de achtergrond achter mijn praktijknaam en mijn slogan: Echt-leven, waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt! Want wanneer je opgroeit in een KOPP gezin (Kind van Ouder met Psychische problemen) dan heb je vaak al veel overleeft. In het heden kan dit nog je leven beïnvloeden of zelfs belemmeren.

Als je die hele situatie doorleeft hebt kan je het achter je zetten, als een waardevol hoofdstuk van je leven. Het mag er zijn, het hoort bij jou. Pas dan alleen lukt het ook. Niet eerder! Herken jij dit in jouw leven?

Laat mij gerust weten wat deze vlog met jou heeft gedaan. Ik vind het erg leuk om verbinding te maken met jou! info@echt-leven.nl

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 5: De reis naar veilige hechting

In deze vlog ga ik dieper in op wat je kunt doen om in beweging te komen naar een veilige hechting. Wanneer jij ervaart dat je jezelf, de ander of mogelijk beide niet kan vertrouwen, dan heeft dit veel invloed op jouw leven (en zelfs ook op het leven van de mensen om jou heen).

In deze vlog stel ik vragen, om zo de antwoorden, die al in jou zitten, uit te dagen om naar boven te komen. Om gehoord te gaan worden. Je bent het waard! echt-leven…waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt!

Is het jou gelukt om in beweging te komen? En lukte het jou, om jezelf te geven, wat je innerlijke kind nodig heeft? Wat doet dit met jou? Laat het gerust weten, ik ben heel benieuwd naar jouw ervaring!

PS: Om mijn vlogs te kunnen volgen kun je je ook abonneren op mijn kanaal. Zo blijf je op de hoogte wanneer er een nieuwe vlog online komt.

Vlog 4: Hechting

14-07-2018

In deze vlog vindt je uitleg over de 4 hechtingsstijlen. Het is erg belangrijk om te weten welke stijl jij hebt. Tegelijk kan dit confronterend zijn om bewust van te worden. Herken jij welke hechtingsstijl jij nu hebt?

Vlog 3: Hoe wordt onzekerheid jouw kracht?

07-07-2018

Onzekerheid een kracht? Helaas bij veel mensen niet. Toch kan je deze kwaliteit gebruiken op een manier dat het je helpt. Dat onzekerheid je in beweging zet en in balans brengt. Wanneer onzekerheid je verlamd en gevangen houdt? Dan is er iets dat ontbreekt in je leven. In dit filmpje zal je ontdekken wat ik ontdekte dat er ontbrak. Ik geef je ook 3 waardevolle tips! Is onzekerheid jouw kracht? Of is dit nog je valkuil, of nog erger….jouw gevangenis?

Vlog 2: Zorgen voor jezelf

30-06-2018

Veel mensen die opgroeiden in een gezin, waarbij één of beide ouders psychisch ziek zijn, kunnen uitstekend voor andere mensen zorgen. Het is een bijzonder ontwikkelde kracht geworden. Tegelijk vinden veel van deze groep mensen het heel moeilijk om in balans te komen. Een balans tussen zorgen voor de ander en zichzelf. Heel makkelijk kan je gaan leven in dienst van….. Toch ben jij net zo belangrijk. In dit filmpje vindt je een mooie tip om makkelijker voor jezelf te kunnen gaan zorgen. Wil je weten wat de (overlevings)rollen zijn? Kijk dan mijn andere filmpje. Om op de hoogte te blijven, kan je je ook abonneren op mijn kanaal.

 

Vlog 1: Opgroeien in een KOPP gezin

24-06-2018

Wat doet het met een kind om op te groeien in een gezin waarbij, één of beide ouders, psychisch ziek zijn? In deze vlog vindt je informatie over overlevingsrollen met uitleg. Het is erg belangrijk om te weten welke rol jij op je nam, of misschien nog steeds hebt. Want de rol die jij op je nam die zegt iets over jou als persoon! Mag ik jou coachen? Ben jij klaar voor: Echt leven? Waarbij jouw verleden je toekomst niet meer bepaalt. Maak dan een afspraak op: