Respectvol omgaan met grenzen

Vorige week deelde ik in mijn blog de verschillende manieren waarop je persoonlijke grenzen kunt hebben. Dit kun je nalezen via de volgende klikbare link: https://echt-leven.nl/persoonlijke-grenzen/

Wanneer jij je herkent in de omschrijving van grenzeloosheid of muren, dan kom je in je leven verschillende uitdagingen tegen. Ten diepste merk je dat je telkens tegen dezelfde uitdaging aan blijft lopen. Je wilt het graag anders. Voorbeelden van wat je wilt zou kunnen zijn:

  • Beter voor jezelf zorgen
  • Je niet schuldig voelen als je nee zegt
  • Beter kunnen omgaan met kritiek
  • Makkelijker met andere mensen praten over wat belangrijk voor je is
  • Niet meer alles doen voor de ander om goedkeuring te vinden

Speciaal aanbod

Ik heb in het onderwerp grenzen heel veel mogen leren in mijn leven. Respectvol omgaan met grenzen, het was voor mij veel alleen uitproberen. Vallen en toch telkens weer opstaan. Hierin vond ik niet iemand die dit samen met mij mee ging op dit pad.

Ik kwam wel bij hulpverleners, maar die spraken allemaal vanaf het volgende punt: Zij konden het wel. Dat was wat eigenlijk het nog moeilijker maakte voor mij, het confronteerde mij. Zij kunnen het wel, waarom lukt het mij dan niet? Gelukkig kan ik zeggen dat het mij wel gelukt is. Om op te staan voor mezelf en tegelijk voor de ander.

Daarnaast is het thema grenzen bij mij beïnvloed door hoe ik opgegroeid ben en wat ik daarin mezelf heb aangeleerd. Achter het geen grenzen hebben, zat bij mij toch zeker ook het opgroeien in een gezin met een psychisch zieke ouder. Dat maakte het ingewikkelder, het grenzeloos zijn had mij namelijk ook zoveel opgeleverd. Ik was er niet voor niets mee begonnen.

Als jij heel graag anders om wil gaan met grenzen. Met respect voor zowel de grenzen van jezelf en van de ander. Dan heb ik een mooi aanbod voor jou. De training: Respectvol omgaan met grenzen. Waarin ik samen met jou wil kijken naar het onderwerp grenzen.

Wat ga je doen in deze training:

1) Ontdekken waarom grenzen belangrijk zijn
2) Welke grenzen heb jij? Waar ben jij verantwoordelijk voor?
3) Hoe blijf je trouw aan jouw grenzen
4) Respectvol omgaan met de grenzen van anderen

Heb jij nog vragen over deze training? Neem dan contact met mij op. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek.


Neem contact met mij op

Winactie

Wil je heel graag mee doen? Ik heb een win actie. Volg mij op mijn facebook of instagram, like en deel het bericht van mijn win actie. Tag een persoon die jij deze training ook gun. Hierdoor maak jij kans om de gelukkige winnaar te zijn van een gratis training! Doe mee of schrijf je in.

Echt-leven
Waarbij je verleden je toekomst niet bepaalt


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *